Haberler

Çin ile Vietnam'ın Başbakanları Telefonda Görüştü

Güncelleme:

BEİJİNG, 20 Eylül (Xinhua) -- Çin Başbakanı Li Keqiang, Pazartesi günü Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh ile telefon görüşmesi yaparak ikili ilişkileri ele aldı.

BEİJİNG, 20 Eylül (Xinhua) -- Çin Başbakanı Li Keqiang, Pazartesi günü Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh ile telefon görüşmesi yaparak ikili ilişkileri ele aldı. Li, telefon görüşmesinde Çin ile Vietnam'ın dağlar ve nehirlerle birbirine bağlı iki dost komşu olduğu söyledi. Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri Xi Jinping ile Vietnam Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri Nguyen Phu Trong sık sık iletişim kurarak ikili ilişkilerin gelişmesini güçlü biçimde destekliyor. Li, Çin tarafının Vietnam tarafıyla tüm düzeylerde temasları güçlendirmek ve çeşitli alanlarda pragmatik işbirliğini derinleştirmek istediğini söyledi. Bu, sadece iki ülkenin halklarına fayda sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda bölgesel barış ve istikrarın korunmasına, ortak kalkınma ve refahın artırılmasına da yardımcı olacak.

Li, günümüzde dünyanın ekonomik toparlanmasının yavaş ilerlediğini ve çeşitli belirsizliklerin ve karmaşık faktörlerin birbirine geçtiğini söyledi. Beklenmedik faktörlerden etkilenen Çin ekonomisi aşağı yönlü baskılara göğüs geriyor, istihdamın ve fiyatların istikrarını korumak için çaba gösteriyor ve ana ekonomik göstergeleri uygun bir aralıkta tutarken genel bir toparlanma eğilimi gösteriyor. Li, Çin'in, Doğu Asya'daki sanayi ve tedarik zincirlerinin istikrarına yardımcı olan Vietnam ekonomisinin istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü görmekten memnun olduğunu söyledi. Çin Başbakanı, sanayilerinin birbirini tamamlamasının getirdiği avantajlardan tam olarak yararlanmak, ekonomik ve ticari işbirliğini genişletmek, sınır geçişlerinde gümrük işlemlerinin sorunsuz olmasını sağlamak, Vietnam'dan daha fazla pazara sunulabilir yüksek kaliteli tarım ürünleri ithal etmek, iyi salgın önleme tedbirleriyle Çin'e dönmek isteyen Vietnamlı öğrencileri memnuniyetle karşılamak ve iki ülke arasındaki doğrudan uçuşların sayısını artırmak için Çin'in Vietnam ile birlikte çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

Li Güney Çin Denizi'nde barış ve istikrarın tüm tarafların çıkarına olduğunu vurguladı. Li, Çin tarafının, Güney Çin Denizi'ni bir barış, dostluk ve işbirliği denizi haline getirmek için tüm tarafların bilgisine tam anlamıyla yer vererek, genel çıkarlara odaklanarak, işbirliğini teşvik ederek ve farklılıkları yöneterek, Güney Çin Denizi'nde Taraflar Arası Davranış Kuralları Deklarasyonu'nun imzalanmasının, 20. yıl dönümünü Güney Çin Denizi'de Davranış Kuralları konusunda erken bir anlaşmaya varılması için çaba gösterilmesine vesile olması amacıyla ASEAN ülkeleri ile birlikte çalışmaya hazır olduğunu söyledi. Vietnam Başbakanı ise, Vietnam-Çin kapsamlı stratejik işbirliği ortaklığını pekiştirmek ve geliştirmenin Vietnam'ın dış politikasının en önemli önceliği olduğunu söyledi. Vietnam Başbakanı, Vietnam tarafının ikili ilişkilere daha fazla olumlu sonuç sağlamak için, Çin tarafı ile düzenli üst düzey temasları sürdürmeye, stratejik koordinasyonu güçlendirmeye, farklılıkları uygun şekilde ele almaya, yatırım ve ticaret, gümrük işlemleri, kültür ve halklar arası alışverişler gibi kilit öneme sahip alanlarda ikili işbirliğini sürekli olarak derinleştirmeye hazır olduğunu söyledi. Görüşmeye, Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Devlet Konseyi Genel Sekreteri Xiao Jie de katıldı.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Togo Cumhuriyeti Vietnam Eylül Haberler

Bakmadan Geçme

Ç.Rizespor Ankaragücü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı şifresiz mi? Trabzonspor Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Trabzonspor Gaziantep FK maçı şifresiz mi? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title