Haberler

CHP Yalova Milletvekili Ince: "Yargı Tarafsız Olamaz" - Bursa

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin, "Şu anki anayasada 'Yargı bağımsızdır' diyor.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin, "Şu anki anayasada 'Yargı bağımsızdır' diyor. Yeni anayasada ise 'Yargı hem bağımsızdır, hem de tarafsızdır' diyor. Yargı tarafsız olamaz. Yargı cumhuriyetten, demokrasiden ve insan haklarından yana taraftır." dedi.

İnce, partisince Nilüfer ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, referanduma ilişkin anketlere inanılmaması gerektiğini söyledi.

Milletvekili sayısının 550'den 600'e çıkarılmaması gerektiğini savunan İnce, şöyle konuştu:

"Milletvekili sayımızı 550'den 600'e çıkaracaklarmış, 300 milyon nüfusa sahip olan Amerika, 435 milletvekiline sahip, 100 de senatör var. 150 milyon nüfuslu Rusya'nın milletvekili sayısı 450, biz 80 milyonluk nüfusta milletvekili sayısını 600 yapacağız. Bizim paramız çok mu? 200 trilyon parayı neden sokağa atacağız? 600 değil, 300 yeter. Onun için 'Hayır' diyoruz."

İnce, yeni sistemde Hazine'nin bir kişiye teslim edildiğini öne sürerek, "80 milyonun parasıyla oluşan bir bütçemiz var. Ödediğimiz vergiler Hazine'ye gidiyor. Bu Hazine'yi bir kişiye teslim eder misiniz? Bu yeni sistemde bir kişiye teslim ediyorlar." iddiasında bulundu.

"Yargı tarafsız olamaz"

Yargının tarafsız olamayacağını savunan İnce, şöyle devam etti:

"Şu anki anayasada 'Yargı bağımsızdır.' diyor. Yeni anayasada ise 'Yargı hem bağımsızdır hem de tarafsızdır.' diyor. Yargı tarafsız olamaz. Yargı cumhuriyetten, demokrasiden ve insan haklarından yana taraftır. Onun için yeni anayasaya karşıyım."

Mitinge CHP'li milletvekilleri, belediye başkanları ve partililer katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Muharrem İnce Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 159. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title