Haberler

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu HATAY

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu HATAY

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu - HATAY

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Hatay'da:

- " Samandağ'dan söylüyorum, bütün Türkiye duysun. Savaşa her zaman hayır, mecliste de 'hayır' diyeceğiz" - "Bütün savcılara ve yargıçlara sesleniyorum. Gençlerin yakasından elinizi çekiniz. O el bir gün gelir, sizin yakanıza yapışır. Özgürlük istemek ne zamandan beri suç oldu? Demokrasiyi savunmak ne zamandan beri suç oldu? Eğer bu suçsa o suçu önce CHP'nin genel başkanı olarak ben işliyorum. Daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi diyorum. Gücün yetiyorsa gel bakayım."

HATAY (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, " Samandağ'dan söylüyorum, bütün Türkiye duysun. Savaşa her zaman hayır, mecliste de 'hayır' diyeceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde esnaf ve vatandaşlarla görüştü. Parti otobüsünden vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, kendisinin Reyhanlı'ya helikopterle, askeri birliklerle ve binlerce korumayla gelmediğini belirterek, Reyhanlı'ya ve Reyhanlılara güvendiğini söyledi.

Reyhanlı'nın sorunlarını bildiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, bu coğrafyada huzur içerisinde yaşamak istediklerini kaydetti.

Daha sonra Antakya'ya geçen Kılıçdaroğlu, Hatay'daki izinsiz gösterilerde hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın evini ziyaret ederek, annesi Emsal ve babası Ali Atakan'a başsağlığı diledi.

Kılıçdaroğlu ile görüşen baba Ali Atakan, "Gençerin size ihtiyacı var, istirham ediyorum gençleri önemseyin. Pırıl pırıl gençlerimiz var" dedi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra araç konvoyuyla Samandağ ilçesine geçti. Yol boyunca Kılıçdaroğlu'nun konvoyundaki araçlara vatandaşlar tarafından kolonya döküldü, pirinç atıldı. Bazı vatandaşların da tütsü yaktığı gözlendi.

İlçedeki Hazreti Hızır Makamı'nı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, ardından Samandağ Belediyesi tarafında düzenlenen açılış ve toplu temel atma törenine katıldı.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, Atatürk'ün "Savaş mecbur olmadıkça bir cinayettir" sözünü hatırlatarak, yurtta ve dünyada barış istediklerini söyledi.

Bu toprakların, radikal unsurların gelip yerleşeceği yerler olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Bu topraklar, El Kaidelerin, El Nusraların toprakları değildir. Bu topraklarda insanları alıp eğitmek, eline silah vermek, cebine para doldurmak, sınırın ötesine gönderip, 'git kardeşini öldür' diyen topraklar değildir" dedi.

-"Savaşa her zaman hayır" -

Bütün komşularla dost olmak ve barış içinde yaşamak istediklerinin altını çizen Kılıçdaroğlu, savaşa asla izin vermeyeceklerini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, teskereyle ilgili tartışmalar olduğunu anımsatarak, "Samandağ'dan söylüyorum, bütün Türkiye duysun. Savaşa her zaman hayır, mecliste de 'hayır' diyeceğiz. Savaşı isteyen kimse, adı kim olursa olsun, isterse Recep Tayyip Erdoğan olsun, savaş mı istiyorsun, önce çocuklarını gönder, El Kaide'nin saflarında savaşsın. Bizim çocuklarımızından ne istiyorsun sen? Bizim çocuklarımız sevgi, barış, huzur istiyor. Sen eğer savaş istiyorsan sınır orada. Çocuklarını çıkar gemiden, gemi kaptanlığı yapmasınlar, indir aşağı, gönder Suriye'ye, El Kaide'yle savaşsınlar" diye konuştu.

Suriye ve Irak'la savaşa karşı olduğunu söylediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Kendisi ise Çanakkale'den örnek veriyor. ' Çanakkale'de bilmem neler oldu' diyor.Yav sen kendi tarihini bilmiyorsun. Çanakkale nedir, bilmiyorsun. Çanakkale'de ne mücadelesi verildi, onu da bilmiyorsun. Çanakkale'de iç savaş mı vardı? Adama bakın, tarihini bilmez. Tarihini bilmeyen geleceğini bilemez. Onun için söylüyorum, AKP hükümeti bu ülke için tehlikedir. Demokrasimiz için tehlikedir. Parlamentonun idaresini gasbetmeye yeltenenlere de asla izin vermeyiz."

"Eğer Suriye'yi vurursanız, biz her türlü koalisyonun içinde yer alırız" demenin ilkesizlik olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"(Her türlü koalisyonun içinde yer alırız) demek nedir, biliyor musunuz? 'Ben ilkesiz adamım, ben korkak adamım' demek, 'Siz bana ne derseniz ben onu yaparım' demek. 'Ben egemen güçlerin taşeronuyum' demektir. Orta Doğu'ya, Müslüman dünyasına taşeronluk yapan bir başbakan bu topraklarda yetişmedi. İlk kez haddini bilmez bir adam 'Ben taşeronum, taşeronluğa soyundum' dedi. Taşeronsan o koltuktan ineceksin önce. Biz ülkemizi seviyorsak hiçbir ayrım yapmadan, kimliği, inancı, rengi ne olursa olsun bu topraklarda yaşayan herkes benim başımın üstünde yeri olandır. İster Diyarbakırlı, ister Trabzonlu, ister Hakkarili, ister Edirneli, ister Samandağlı, ister Tuncelili, kim olursa olsun kucağımı bütün Türkiye'ye açıyorum. Gelin hep beraber cumhuriyeti yeniden inşa edelim. Özgür, bağımsız cumhuriyeti yeniden kuralım."

- "Savcılara ve yargıçlara sesleniyorum" -

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin yol ayrımına geldiğini, cumhuriyetten yana ve cumhuriyetin karşısında, Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimlerinden yana olanlar ve olmayanların bulunduğunu belirterek, demokrasiden, özgürlüklerden, cumhuriyetten yana olanlara CHP'yi adres gösterdi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması, çok partili hayata geçiş ve sosyal demokrasiyle 3 büyük devrim yapıldığını anlatan Kılıçdaroğlu, 4. büyük devrimin ise özgürlükler devrimi olduğunu kaydetti.

Baskının, özgürlüğün karşısında dayanamayacağını belirten Kılıçdaroğlu, "İstediği kadar baskı yapsın Recep Tayyip Erdoğan. Gezi eyleminde bu ülkenin gençleri onun fiyakasını bozdu. Taksim'de Gezi eylemlerinde TOMA'yla gittiler, sopayla yürüdüler, plastik mermiyle, palalarla yürüdüler gençlerin üstüne, gençler yılmadı çünkü onlar evrensel bir haktan söz ediyorlardı. Onlar daha fazla özgürlük diyorlardı" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "dünyanın en büyük medya patronlarından olduğunu" iddia eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"İstediği gazeteciyi işten attırır, istediği gazeticiyi başlatır. İstediği medya patronunun mal varlığına el koyar, istediğini hapse attırır. O konuşur, onun savcıları hareket geçer, o konuşur onun yargıçları karar verir. Buradan bütün savcılara ve yargıçlara sesleniyorum. Gençlerin yakasından elinizi çekiniz. O el bir gün gelir, sizin yakanıza yapışır. Özgürlük istemek ne zamandan beri suç oldu? Demokrasiyi savunmak ne zamandan beri suç oldu? Eğer bu suçsa o suçu önce CHP'nin genel başkanı olarak ben işliyorum. Daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi diyorum. Gücün yetiyorsa gel bakayım."

Siyasete girmeden önce Başbakan Erdoğan'dan daha fazla maaş aldığını ancak çocuklarının "gemicikleri" olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, kul hakkı yemediğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından, CHP'ye geçen Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir'e parti rozeti taktı, daha sonra Ermenilerin yaşadığı Vakıflı köyü ile Hıdırbey köyünü ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti.

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Çanakkale Samandağ Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

Bakmadan Geçme

28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Onur Yüksek Teknoloji halka arz ne zaman? Onur Yüksek Teknoloji halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne? Özyaşar Tel halka arz ne zaman? Özyaşar Tel halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne? Türkiye-Hollanda voleybol maçı ne oldu, kaç kaç bitti? A Milli Kadın Voleybol Takımı (Filenin Sultanları) maçı ne oldu?
Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title