Haberler

Chicago Göçmen Akınına Karşı Acil Durum Kararnamesi Yayımladı

Güncelleme:

Ağustos 2022'den bu yana Teksas Valisi Greg Abbott tarafından tedarik edilen otobüslerle gelen 8.000 göçmene ek olarak, 48 yeni göçmen daha Chicago'ya ulaştı.

Chicago Göçmen Akınına Karşı Acil Durum Kararnamesi YayımladıChicago Belediye Başkanı Lori Lightfoot,  ABD'nin Chicago kentinde düzenlenen Anma Günü'nde çelenk koyma töreninde konuşuyor, 27 Mayıs 2019. (Fotoğraf: Wang Ping/Xinhua)

Ağustos 2022'den bu yana Teksas Valisi Greg Abbott tarafından tedarik edilen otobüslerle gelen 8.000 göçmene ek olarak, 48 yeni göçmen daha Chicago'ya ulaştı.

CHİCAGO, 9 Mayıs (Xinhua) -- ABD'nin üçüncü büyük kenti olan Chicago'da, kentin yönetim kapasitesini aşan göçmen akışı karşısında acil durum kararnamesi yayımlandı.

Chicago Belediye Başkanı Lori Lightfoot Salı günü yayımlanan acil durum kararnamesi ile, Chicago'daki acil duruma çözüm bulunması için personel ve lojistik destek sağlamak amacıyla, Illinois valisinden Ulusal Muhafızları harekete geçirmesini talep etme yetkisini saklı tuttuğunu söyledi.

Kent yönetimi ayrıca federal ve eyalet hükümetlerini, acil durum barınma ve yerleştirme ihtiyacı için ek fon ve kaynakları sağlamaya çağırdı.

Lightfoot, Chicago'ya 31 Ağustos 2022'den itibaren, ABD'ye sığınma talebinde bulunan Orta ve Güney Amerikalı kişi ve ailelerin Texas eyaleti tarafından gönderilen otobüslerle gelmeye başladığını belirtti. Yetkili, o tarihten beri sığınmacıların uçakla, otobüsle ve yaya olarak Chicago'ya akın etmeye devam ettiklerini söyledi.

Kalacak yer sıkıntısı yüzünden mevcut tesislerin ve yeni oluşturulanların dolduğuna işaret eden Lightfoot, yüzlerce göçmenin geçici olarak polis karakollarına sığındığını vurguladı.

Lightfoot, Chicago'nun göçmen akınının hız kesmeden devam etmekle kalmayıp artacağı gerçeğini gördüğünü söyledi. Yetkili, kentin kaynaklarının tükenme noktasına gelmesi nedeniyle olağanüstü tedbirlerin gerekli olduğunu ifade etti.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Chicago Göçmen Teksas Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title