Haberler

Çapa Tıp Fakültesi Dekanı, korkutan veriyi paylaştı: Korona nedeniyle önceki döneme göre iki katı başvuru var

Güncelleme:

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, hastanelerine başvuran hasta sayısında iki katı artış yaşandığını söyledi ve insanların artık hastalığı önemsemez olduklarını belirtti.

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, hastanelerine başvuran hasta sayısında artış yaşandığı uyarısında bulundu. "Ağır pnömoni olgularında da artış var" diyen Tükek, "İnsanlar artık hastalığı önemsemez hale geldi. Ev gezmeleri, bayramlaşmalar sıkıntı olabilir. Telefonla bayramlaşalım" dedi.

Çin, Vuhan'dan dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs can almaya devam ediyor. Türkiye'de de etkisini sürdüren koronavirüs salgınında vaka sayıları 1000'lerin altında seyrederken, salgın boyunca en fazla vakaya rastlanan yer 16 milyonluk İstanbul oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vakaların yüzde 46'sının İstanbul'da tespit edildiğini açıklarken İstanbul'un en büyük üniversite hastanelerinden biri olan Çapa Tıp Fakültesi'nde hasta sayısında yaşanan artış endişe yarattı.

"İKİ KATI KADAR BAŞVURU VAR"

Koronavirüs başvurularının iki kat arttığını açıklayan İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, Milliyet'e şunları söyledi: "Önceki döneme göre gelen hasta sayısının neredeyse iki katı kadar başvuru var. Gelenler içerisinde de ağır vakalar bulunuyor.

"İNSANLAR ÖNEMSEMİYOR"

Dikkat edilmezse sayı yükselir. Dün dışardaydım, maske takan görmedim. Takanlar da burun altı takıyor. Bunu bir türlü oturtamadık. Bakanlığın tüm uyarılarına rağmen insanlar önemsemiyor. Önemsenmezse eski rakamlara geri dönebiliriz. Bu işin şakası yok.

BAYRAMLAŞMA UYARISI

Salgın boyunca çok dikkat eden insanlar ani gafletle bile tedbirlerini gevşettiğinde hasta olabiliyor. Etrafımızda hastalık taşıyan bir sürü insan var. Hasta olan ama hastalığının farkında olmayan bir sürü taşıyıcı var.

Hafif bir öksürük, bir boğaz ağrısını önemsemiyor. Basit gördükleri bu boğaz ağrısı koronavirüs olabilir. Dolayısıyla ev gezmeleri, bayramlaşmalar büyük sıkıntı olabilir. Kurban Bayramı'nda bayramlaşmayı uzaktan yapalım.

Geçen bayram sokağa çıkma yasağı vardı, o süreç rahatlıkla atlatıldı. Bu bayramda serbest, şimdi bir de insanlar artık hastalığı önemsemez hale geldi. Ama yoğun bakımdaki hasta sayıları azalmıyor. Sayı aynı veya hafif yükselişte.

Bayramda yaşlı ziyaretleri olacak. O büyükleri hasta etmememiz lazım. Onlarda hasta olursa durum daha da kötü olur."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Koronavirüs İstanbul Haberler

500

Yorumlar (15)

Erkin:

Ah CEHALET ah. . . ocagin batsin cehalet!!!5 aydir ne cektigimi bir ben biliyorum, ne mucadele ediyorum cahilerle. . . anlatiyorum, videolar seyrettiriyorum, adam yine maskesiz ve gelip senin agzinin icine giriyor. Dunyanin en zor isiymis cahille mucadele etmek. Demek ki bu ulke onun icin bir metre ileri gidemiyor zihniyet olarak.

27
1
yanıtYanıtla
BUĞRA:

ÖNEMLİ DEĞİL AYASOFYA İBADETE AÇILDI ÜLKENİN BÜTÜN SIKINTILARI BİTTİ.

13
3
yanıtYanıtla
Mert ÖREN:

Hoca sen İstanbul diyorsun Türkiye de her taraf aynı durumda. Özellikle Ankara ve gençlerin çok gezdiği Kızılay, Ulus ve Eryaman semtleri. Çok yakında vakalar patlayacaktır. Allah sonumuz hayır etsin. Özellikle yaşlılarımız bu dönemde evlerinizde kalın.

13
1
yanıtYanıtla
gulay:

bu süreç çok uzadı ve insanlar bıktı artık. şimdi sürü psikolojisi uygulanıyor bulaşana bulaşacak atlatan iyileşecekl atlatamayan ölecek başka varmı çözüm aylardır aynı şeyler

5
8
yanıtYanıtla
fff:

adam duruyor duruyor yanımdan geçerken öksürmeye başlıyor maskesiz bir şekilde ve gayet rahat. . bu şekilde insanlarla zor mücadele edilir virüsle. .

11
0
yanıtYanıtla
Virüs:

Hocam gerçekten şaka gibi Ayasofya ya giden 350 bin kişiler hepside dip dipe oradaydilar siz orayı açanlar a söyleyin ne gerek vardı böyle bir zamanda cami yapmaya

9
2
yanıtYanıtla
tarık:

bu uyarıları Ayasofya açılışından önce yapsaydınız ya hocam neden çekindiniz

9
1
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Bu işin cehalet ile alakası yok, en gelişmiş avrupa ülkelerindeki okumuş , görmüş insanlarda aynı şekilde bu ortamlarda bulunuyor, bu örneği hani bizde vardır ya avrupa gelişmiş ülkelerle dolu, orada okumuş görmüş insanlar çok diye, açın bakın inanın biz ülkece onlardan daha iiyiz, yalnız bizim insanımızda da şu var kendi vatandaşını kötüler ama herhangi bir yabancı yapınca çok umursamaz, yani sorun bizde

4
4
yanıtYanıtla
.:

HEP YALAN HEP YALAN MİLLETİ UYUTMA KRONAVİRÜS SIRALAMASINDA BİZDEN AĞIR VAKA OLAN AVRUPA ÜLKELERİNDE VAKALAR AZALDI BİZDE OLAN VAKALAR ONLARDAN YÜKSEK BAŞARI MAŞARI YOK .

yanıt2
yanıt0
yeliz:

Aslında sorun bir toplumun iyi diğerinin kötü olması değil. Avrupa''da insanlar vardiyalı çalısıyor veya evden çalışıyorlar. Bizim gibi halkın @ kusuru asgari maaş ile çalışmıyor. Haliyle çalışmaya devam edip eve oturuyorlar. Üstelik bizim gibi ağız ağıza dolmuşa metrobüse metroya falan da binmiyorlar. Geneli bisiklet kullanıyor. Bu yüzden vakalar çok bulaşmıyor. Ülkece onlardan iyi değiliz. Sadece iyi olarak lanse ediliyor. O kadar

yanıt1
yanıt0
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title