Haberler

Çanakkale'de aşırı yağışlarla taşan Kocabaş Çayı'nda temizlik başlatıldı

Güncelleme:

Çanakkale'nin Biga ilçesinde dün sağanak nedeniyle taşan Kocabaş Çayı ve çevresinde temizlik çalışması yapılıyor.

Çanakkale'nin Biga ilçesinde dün sağanak nedeniyle taşan Kocabaş Çayı ve çevresinde temizlik çalışması yapılıyor.

Biga Belediyesine bağlı ekipler, sabah saatlerinde su debisi düşen çay bölgesine geldi.

Ekipler, otopark olarak kullanılan alandaki balçık ve çamuru tazyikli su yardımıyla temizledi. İş makineleriyle ağaç ve dal parçaları toplandı.

Çayın taşması nedeniyle bölgede kalarak zarar gören araçlar ise çekiciler yardımıyla polis ve sigorta yetkililerinin tutanak işlemleri sonrası kaldırılacak.

"Erken tedbir alındı"

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanan olay nedeniyle çok üzgün olduklarını söyledi.

Çayın yoğun yağışlar nedeniyle taştığını belirten Erdoğan, "Çayımızın kolları olan Uzunsu ve Asmalı derelerinde taşkın yaşandı. Daha önce yağan karların kuzey yönlü lodos ile erimeye başlaması ve çarşamba günü yoğun yağış alan bölgemizde yoğun su baskını ve taşkınını burada yaşadık." ifadesini kullandı.

Erdoğan, taşkın beklendiği için olay öncesi anonslarla uyarı yapmaları sayesinde bölgedeki araçların büyük bölümünün kaldırıldığını anlattı.

Zarar gören araç sayısının, polis ve sigorta şirketlerinin tespitiyle ortaya çıkacağını aktaran Erdoğan, "Araç sahipleriyle görüşüyoruz. Tabii kimse istemez bunların yaşanmasını ama biz çok büyük bir facia, erken tedbir alınarak yaşanmadığı için mutluyuz. Hasar tespit çalışmalarımız yapılıyor. Belediye ekiplerimiz hem bu alanın temizliğini hem de sanayi bölgemizdeki ve ilçemizdeki farklı yerlerde oluşan çamur ve benzeri olumsuzları gidermek için çalışmalarını sürdürüyor." diye konuştu.

Taşkında aracı zarar gören Halil Muthiş ise iş yerinde çalışırken kendisinin arandığını ancak telefonunun sesini duymadığını belirtti.

Aramayı sonra ekranda gördüğünü dile getiren Muthiş, "Buraya geldiğimde araç benim bıraktığım yerden daha ileriye gitmişti. Su aracı alıp götürmüş. Şimdi aracı sanayiye götürüp onarımı için ustaya bırakacağım." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Tragger Kocabaş Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title