Haberler

Burdur Şeker Fabrikası'nda Pancar Alımı Başladı

Burdur Şeker Fabrikası'nda pancar alımı başladıBURDUR Şeker Fabrikası'nda 116 gün sürecek pancar alım dönemi törenle başladı.

Burdur Şeker Fabrikası'nda pancar alımı başladı

BURDUR Şeker Fabrikası'nda 116 gün sürecek pancar alım dönemi törenle başladı.

Burdur Şeker Fabrikası'nda 2016- 2017 kampanya dönemi törenle başladı. Fabrika bahçesindeki 62'nci pancar alım törenine Vali Şerif Yılmaz, Ak Parti Milletvekili Bayram Özçelik, CHP Milletvekili Mehmet Göker, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ile üreticiler ve fabrika çalışanları katıldı.

Törende konuşan Fabrika Müdürü Nurettin Örgül, 116 gün sürecek ve 23 Ocak 2017'de bitecek kampanya döneminde 900 personelle, 605 bin ton pancar işleneceğini ve 73 bin ton şeker, 27 bin ton meals, 160 bin ton yaş küspe üretileceğini söyledi. Çiftçilere ürün bedeli olarak şimdiye kadar 22 milyon 500 bin lira ödeme yapıldığını kaydeden Örgül, Türkiye'de 25'i kamu olmak üzere 33 şeker fabrikasında şeker üretildiğini aktardı. Örgül, "Şekerin dünyada yüzde 80'i şeker kamışından, yüzde 20'si ise şeker pancarından üretilmektedir. Şeker pancarından üretilen şekerin maliyeti, kamış şekerinden üretilenden şeker maliyetinin iki katıdır" dedi.

Fabrika Müdürü Örgül, Burdur Şeker Fabrikası'nın kampanya döneminde Burdur ekonomisine 260 milyon TL'lik bir katkısı olacağını da kaydetti.

Vali Şerif Yılmaz da Türkiye'nin sanayileşme süreci içinde şeker fabrikalarının çok önemli bir yeri olduğunu belirterek, "Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren sanayileşmeye başladığımızda ne müteşebbisimiz var ne birikmiş sermaye ne bilgimiz vardı. Sanayileşmenin başlaması ile birlikte ilk kurulan tesisler şeker fabrikalarıdır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Hıdır Bayrak dua etti ve kurban kesildi. Fabrikaya ilk pancarı getiren çiftçilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bayram Özçelik Şerif Yılmaz AK Parti Burdur Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title