Haberler

Bulgaristan'da MGK Toplantısı Yapıldı

Güncelleme:

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Plevneliev, MGK toplantısının ardından, "Ülkemizin milli güvenliği açısından en büyük tehdit, göçün sürmesi ve artmasıdır." açıklaması yaptı.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, "Ülkemizin milli güvenliği açısından en büyük tehdit, göçün sürmesi ve artmasıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Plevneiev,  5 saat süren Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısından sonra yaptığı açıklamada, "Global bir cepheleşmenin yaşandığı ortamda, göç ve insan kaçakçılığı milli güvenliğimizi önemli ölçüde tehdit etmeye devam ediyor" dedi.

Ulusal ve uluslararası alanında terörizmin yarattığı tehdidin altını çizen Plevneliev, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ortadoğu, Kuzey Afrika ve diğer bölgelerdeki bir çok ülkede devletlerin çökmesi sonucu dini ve etnik temelli aşırı görüşlerin kaynak olduğu terörizmin geniş bir istilasına tanık oluyoruz. Silahlı çatışmalar sonucu ortaya çıkan toplu göç akınları ve kaçak geçişler AB'yi tehdit eden en önemli risk faktörü haline gelmiştir."

Plevneliev, ülkenin başlıca siyasi liderleri ve güvenlik kurumlarının yöneticilerinin katıldığı MGK toplantısında, ülke güvenliği, olası büyük bir göç dalgasına karşı etkin öngören plan ve terörle mücadele yasa tasarısı hazırlanması, sanal ortamda etkin mücadele verilmesi ve güvenlik güçlerine gerekli desteğin sağlanması konularında kararlar alındığını açıkladı.

Kaynak: AA / Güncel

Rosen Plevneliev Bulgaristan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title