Haberler

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev, Kosova'nın güvenliğini önemsiyor

Güncelleme:

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Batı Balkan ülkelerinin Avrupa-Atlantik entegrasyonundan bahsederken Kosova'nın güvenlik alanında geri planda bırakılmaması gerektiğini söyledi. Radev, Kosova'nın Avrupa Konseyine en hızlı şekilde dahil edilmesi için katkı sağlayacaklarını vurguladı.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Batı Balkan ülkelerinin Avrupa-Atlantik entegrasyonundan bahsederken " Kosova'yı özellikle güvenlik alanında geri planda bırakmayı göze alamayız." dedi.

Radev, Kosova'nın başkenti Priştine'deki temasları kapsamında, Kosovalı mevkidaşı Vjosa Osmani tarafından resmi törenle karşılandı. İki lider baş başa görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Radev, Bulgaristan'ın Batı Balkanlar'daki tüm ülkelerin AB'ye entegrasyonunu savunduğunu ve Kosova ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi gerektiğini ifade etti.

Kosova'nın Avrupa Konseyine en hızlı şekilde dahil edilmesi için katkı sağlayacaklarını vurgulayan Radev, "Bulgaristan, Avrupa kurumlarının önünde dik durmaya devam edecek. Bu karmaşık jeopolitik bağlamda bile tüm başarılar dikkate alınacak, Batı Balkan ülkelerinin hızlandırılmış entegrasyonundan bahsederken Kosova'yı özellikle güvenlik alanında geri planda bırakmayı göze alamayız." dedi.

Radev, Sırbistan ile Kosova arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda anlaşmaya varılmasının bölgenin güvenliği, istikrarı ve refahı açısından önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Kosova Cumhurbaşkanı Osmani ise Bulgaristan'ın, NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü (KFOR) bünyesindeki askeri varlığı ve uluslararası örgütlere üyelik süreçlerinde Kosova'yı desteklemeye devam ettiğini söyledi.

Kosova'nın, NATO ve Avrupa Birliği (AB) üyeliği süreçlerinde Bulgaristan'ın desteği konusunda umutlu olduğunu vurgulayan Osmani, "Avrupa-Atlantik ailesindeki müttefiklerimizin cesur liderliği ve kararlı eylemleri, bölgedeki demokratik ülkelerin hem AB'ye hem de NATO'ya liyakat esaslı kabulünü hızlandırmak için gereklidir; çünkü herhangi bir tereddüt, bir boşluk yaratacak ve kötü niyetli aktörlere sadece Kosova'yı değil, aynı zamanda bölgeyi ve daha ötesini istikrarsızlaştırma fırsatı verecektir." dedi.

Radev, 2 gün sürecek Kosova ziyareti kapsamında, Başbakan Albin Kurti ve Priştine Belediye Başkanı Perparim Rama ile görüşmeler gerçekleştirecek. Radev'in, yarın Prizren şehrini de ziyaret etmesi bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Bulgaristan Kosova Avrupa Birliği Güvenlik Diplomasi Dış Politika Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title