Haberler

Buharkent'te Yeniden Seçim Heyecanı

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), Aydın'ın Buharkent İlçesi'nde, seçimleri zihinsel engelliler ile iki askere oy kullandırıldığı gerekçesiyle iptal etme kararı almasıyla, 1 Haziran'da tekrar sandık başına gidileceğinden seçim havasına girildi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), Aydın'ın Buharkent İlçesi'nde, seçimleri zihinsel engelliler ile iki askere oy kullandırıldığı gerekçesiyle iptal etme kararı almasıyla, 1 Haziran'da tekrar sandık başına gidileceğinden seçim havasına girildi. Seçim çalışmalarına hız kesmeden başlayan AK Parti, MHP ve CHP'nin adayları kendilerini mutlak favori ilan ederken, seçmenin kararının ne yönde olacağı merak konusu oldu.

30 Mart'taki seçimlerde Buharkent'te 9 bin 329 seçmenden 8 bin 733'ü sandık başına gitti. Kullanılan oylardan 643'ü geçersiz sayılırken, 2 bin 985 oy alan MHP adayı Yusuf Vural, seçimini kazanan isim oldu. AK Partili rakibi Mehmet Erol'a ise sandıktan 2 bin 978 oy çıktı. Seçimi 7 oy farkla kaybeden Erol, 8 sandık için Nazilli İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundu. Ancak, İlçe Seçim Kurulu itirazın İl Seçim Kurulu'na yapılamasını istedi. Ancak İl seçim Kurulu itirazı reddetti. AK Parti'nin ikinci kez yaptığı itiraz üzerine İl Seçim Kurulu bu defa 8 sandıktan sadece 1013 nolu olanın sayılmasını kabul edip dosyayı Nazilli İlçe Seçim Kurulu'na yolladı. İtirazın ardından yapılan sayımda AK Parti'ye 3 bin 27, MHP'ye ise 3 bin oy çıktı. İlçe Seçim Kurulu, itirazın değerlendirilmesinin ardından sonucu askıya çıkartarak duyurdu. Bunun üzerine MHP adayı Yusuf Vural, 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 101/3'ncü maddesini içeren, "Arkasında sandık kurulu mühürü bulunmayan oylar geçersiz sayılır" hükmünü gerekçe göstererek Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) konuyu taşıdı. YSK'nın İl Seçim Kurulu'nun aldığı kararı iptal edip, nihai kararını vermesi üzerine, belediye başkanlığı tekrar MHP'li Vural'a geçti.

Bu kez de AK Parti, seçimlerde oy kullanma ehliyeti bulunmayan 28 zihinsel engelli ile askerden izne gelen 2 kişinin oy kullandığını öne sürerek seçimin iptali için YSK'ya başvurdu. İtirazı inceleyen YSK, seçimin iptaline karar verdi. 3 kez el değiştiren belediye başkanlığı için Buharkent'te 1 Haziran'da yeniden sandık başına gidilecek. 38 sandıkta, adaylar, AK Parti'den Mehmet Erol, MHP'den Yusuf Vural, CHP'den Hüsamettin Başoğlu, SP'den Mehmet Akif Ersöz, BTP'den Aşirettin Aynacı ve BBP'den Ahmet Atay için oy kullanılacak.

"ADALETİN YERİNİ BULACAĞINDAN ŞÜPHEMİZ YOK"

AK Parti Buharkent Belediye Başkan Adayı Mehmet Erol, şaibeli bir süreçten geçildiğini ve iptalin yerinde bir karar olduğunun altını çizip, 'Tekrarlanan seçimde adaletin yerini bulacağından en ufak bir şüphemiz yok" dedi.

"SEÇİMLERİ FARKLI BİR ÜSTÜNLÜKLE KAZANACAĞIZ"

Mazbatasını almasına rağmen, seçimin iptal olmasıyla koltuğundan olan Yusuf Vural ise, "Buharkentliler, Sezar'ın hakkını Sezar'a verecektir. Fakat yasal süreç zarfında AK Parti'ye bir nevi çifte standart uygulanarak itiraza ilişkin seçimden sonraki 7 gün koşulu çiğnenmiştir. AK Parti'nin 8. gün başvurduğu itiraz neye dayanarak kabul edilmiştir, anlam veremiyoruz. Esasında içimden, 'Alsın koltuğu başlarına çalsınlar' demek geliyor ancak bizi destekleyen ve arkamızda duran seçmene karşı mesuliyetimiz var. Bu seçimleri farklı bir üstünlükle alacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

"SEÇİMİ KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUZ"

Öte yandan, 30 Mart'taki seçimlerde, CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun kazanmasının da etkisiyle, 1 Haziran'da tekrarlanacak olan seçimde kesinlikle kazanacak olduklarına inançlarının tam olduğunu belirten CHP adayı Hüsamettin Başoğul, "Biz ilk günden beri favoriydik. Ancak seçim sürecinde 3-5 tane siyaset baronu, CHP'nin seçimden çekildiği safsatasıyla seçmenlerin zihinlerini bulandırdı. Seçimin tekrar edilmesini öğrenmemizle beraber çalışmalarımıza başladık. Teşkilat olarak tekrarlanacak olan seçimde 3 misli azimle çalışarak seçimi kazanacağımıza inanıyoruz" dedi. - Aydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüksek Seçim Kurulu Yusuf Vural Buharkent Ak Parti Politika Güncel Haberler

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Antalyaspor Adana Demirspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Antalyaspor ADS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kanada bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Antalyaspor Adana Demirspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Antalyaspor ADS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Tayland bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Sırbistan bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? 16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title