Haberler

Bu Kadar Para Evde Ne Arıyor?

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Geçen Yıl Temmuz Ayında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Danışmanı Fethi Turgut'un Maltepe'deki Evinin Soyulduğunu Belirterek, "Bana Gelen İhbara Göre, Hırsızlar Evdeki 3 Kasadan En Küçüğünü Almış.

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, geçen yıl Temmuz ayında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın danışmanı Fethi Turgut’un Maltepe’deki evinin soyulduğunu belirterek, "Bana gelen ihbara göre, hırsızlar evdeki 3 kasadan en küçüğünü almış. Karakola 10 gün sonra başvurulmuş. Turgut, evinden alınanların 15 bin lira, 200 bin dolar ve 300-400 gram altın olduğunu söylemiş. Alınan gerçek rakam ise 950 bin dolar, 280 bin Euro ve 2 kilo civarında altın. 1.5 milyon liralık fark var. Burada basit bir hırsızlıktan öte bir olay olduğu izlenimi var" dedi.

Soysal, CHP İl Başkanı Gürsel Tekin ile birlikte düzenlediği toplantıda, Turgut’un hırsızların peşine düşmediğini de belirterek, şöyle konuştu:

Kapıyı açan kadın kimdi

"Yine ihbara göre, hırsızlık Turgut’un ailesiyle seyahatte olduğu bir gün oluyor. Eve bir kız geliyor. Turgut’un oğlunu uyutuyor ve hırsızlara kapıyı bu kız açıyor. Daha sonra da soygun gerçekleşiyor. Seyahate giden bir ailenin bu kadar yüksek miktarda parayı evde bırakmasının nedeni nedir? Danışmanlık hizmeti veren bir kişi hangi hizmetleri karşılığı bu birikime ulaşmıştır? Evdeki varlıkların bilgisi, Fethi Turgut’un oğlunca bir belediye çalışanına verilmiştir. Bundan da bu kişinin tanıdık ve yakın birisi olduğu sonucu ortaya çıkmaktadır. O kişiye ulaşma çabası sarfedilmiş midir? Turgut’un oğlunu uyutarak hırsızlara kapıyı açan kadının şimdiye kadar teşhis edilmemesinin sebebi nedir. 14 Ocak 2009’da İDO’nun Yenikapı’daki binasına gelerek, hırsızlarla ilgili bilgi vermek isteyen bir kişi var mıdır? Varsa bu kişiye Turgut, hırsızlardan alacaklarını ahirete bıraktıklarını söylemiş midir?

Savcıya bildirilmedi

Bu kişiyi niçin savcılığa bildirmemiştir. Bu kadar yüksek bir parayı kaybeden bir kişinin bu paranın peşine düşmemesi ne kadar mantıklıdır? Çekinilen bir durum mu sözkonusudur? Sayın Kadir Topbaş’ın başdanışmanlığını yürütmüş bir kişinin evinde bu kadar yüksek miktarda paranın ne işi var? İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratları ne zamandan beri bu kadar zenginleşti? Yoksa Maliye Bakanı’nın yastık altı dediği paralar buralara mı gitti. Ya da Sayıştay’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilgili açıkladığı 11 milyon 500 bin liralık zararın nedeni bu ve benzeri olaylar mı?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

Brezilya'dan Gazze'deki saldırılara tepki: İsrail büyükelçisini geri çekti

Brezilya'dan Gazze'deki saldırılara tepki: İsrail büyükelçisini geri çekti

Bakmadan Geçme

Limon FC olayı ne, Limon FC maçında ne oldu? #129300 30 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 30 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! İsrail lanetleme kararı nedir? Lanetleme kararı alınınca ne olur? 30 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 30 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Mourinho ne zaman İstanbul'a geliyor? Aziz Yıldırım transferi bitirdi Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #129300 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Voleybolda yeşil kart nedir, yeşil kart neden gösterilir? #129342
Aziz Yıldırım transferi bitirdi! Jose Mourinho imzayı attı

Aziz Yıldırım transferi bitirdi! Jose Mourinho imzayı attı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title