Haberler

Boğalar Milas Arena'da Güreşti

Muğla’nın Milas ilçesinde Milas Yörük Obaları Kültür Derneği tarafından 1. Milas Boğa Güreşi Festivali gerçekleştirildi.

Muğla'nın Milas ilçesinde Milas Yörük Obaları Kültür Derneği tarafından 1. Milas Boğa Güreşi Festivali gerçekleştirildi. Festivalde 12 ayrı grup halinde düzenlenen güreşlere 100'e yakın boğa katıldı.

Milas Yörük Obaları Kültür Derneği tarafından, Milas Arena'da gerçekleştirilen festivale çoğunluğu Ege Bölgesinden olmak üzere yaklaşık 100 boğanın katıldığı güreşleri; Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda güreşsever izledi. Zaman zaman yağmurun yağmasına rağmen, Milas Arena'ya gelen izleyiciler akşam saatlerine kadar süren bir tonun üzerindeki ağırlığa sahip boğaların güreşlerini ilgiyle takip ettiler.

Güzel bir katılım ile Boğa Güreşi Festivali'ni baş, başüstü, valilik, kaymakamlık, belediye başkanlığı ve 12 ayrı grupta düzenlediklerini, festivali geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını belirten Yörük Obaları Derneği Başkanı Erkan Turgut, "Dernek olarak kültürel etkinliklerimize bir yenisini daha ekliyoruz. Boğa güreşlerini Milas Arena'da güreşseverlerle buluşturduk. Dernek olarak bu tür sosyal ve kültürel etkinlikleri önemsiyor, halkımızın da bu etkinliklere beklentinin çok ötesinde ilgi gösterdiğini memnuniyetle karşılıyoruz. Çünkü bu tür etkinlikler sadece sosyal ve kültürel açıdan değil düzenlendiği bölgeye önemli ekonomik katkılar da sağlayan, insanlar arasında birlik ve beraberliği pekiştiren etkinliklerdendir. Bu anlamda Ege Bölgesi'nin önemli kültürel etkinliklerinden biri olan boğa güreşlerinin ilçemizde bu yıl ilk kez düzenledik. Bunu geleneksel hale getirerek önümüzdeki yıllarda da düzenlemeye devam edeceğiz" dedi.

Güreşler sırasında kısa bir konuşma yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, "Bu güzel organizasyonu bizlerle buluşturan dernek yöneticilerimize teşekkür ediyoruz. Geleneklerimiz, öz kültürümüz, Yörük kültürümüz bizim markamızdır. Bu markayı yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevi, boynunun borcudur. Bu sebeple bizler de yerel yöneticiler olarak elimizden geldiği kadar bu tür etkinliklere destek veriyoruz. Birliğimiz ve dirliğimizin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Böyle etkinliklerle bir oluyoruz, diri oluyoruz. Yörük vefalı, kadir kıymet bilen, vatanını seven, geleceğe umutla bakan, Atatürk ve cumhuriyetine sahip çıkan insandır. Yörük olmaktan son derece onurlu ve gururluyuz. Katılan herkese teşekkür ediyor, iyi seyirler diliyorum" dedi.

Güreşler sırasında kaçan bazı boğalar güreş alanının giriş ve çıkış noktalarındaki görevliler ve izleyicilerin panik yaşamasına neden olsa da, herhangi bir sorun yaşanmadan sona erdi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Muhammet Tokat Muğla Milas Ege Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title