Haberler

Bm: Afrika'nın Üç Ülkesinde 18,4 Milyon Kişi Yüksek Düzeyde Akut Gıda Güvensizliği Yaşıyor

Güncelleme:

ADDİS ABABA, 12 Haziran (Xinhua) -- BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (UNOCHA), Afrika Boynuzu bölgesindeki Etiyopya, Kenya ve Somali'de en az 18,4 milyon kişinin yüksek düzeyde akut gıda güvensizliği ve artan yetersiz beslenmeyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu.

ADDİS ABABA, 12 Haziran (Xinhua) -- BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (UNOCHA), Afrika Boynuzu bölgesindeki Etiyopya, Kenya ve Somali'de en az 18,4 milyon kişinin yüksek düzeyde akut gıda güvensizliği ve artan yetersiz beslenmeyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu. UNOCHA, Cuma günü geç saatlerde yayınlanan son durum güncellemesinde, üç ülkede yüksek düzeyde akut gıda güvensizliği ve artan yetersiz beslenme ile karşı karşıya kalan insan sayısının daha da artarak Eylül 2022 itibarıyla 20 milyonu bulabileceğini bildirdi. UNOCHA'ya göre, şu anda 7,1 milyon insanın şiddetli gıda güvensizliği yaşadığı Somali'de, 213.000 kişi çok kötü durumda ve özellikle endişe yaratan körfez bölgesi dahil ülkedeki sekiz bölge, bugünden Eylül 2022'ye kadar kıtlık riski altında.

BM ofisi, Etiyopya'da yaklaşık 7,2 milyon, Kenya'da ise yaklaşık 4,1 milyon insanın kuraklık nedeniyle ciddi şekilde gıda güvensizliği yaşadığını belirtti. UNOCHA, Afrika Boynuzu genelinde, kırsal kesimde yaşayan ailelerin beslenme ve geçim kaynağı olan en az 7 milyon büyük ve küçükbaş hayvanın öldüğünü açıkladı. Kenya'da 1,5 milyondan fazla, güney ve güneydoğu Etiyopya'da 2,1 milyon ila 2,5 milyon, Somali'de 3 milyon hayvan kaybedildi. Hayvan ölümlerinden etkilenen bölgelerde çocukların süte erişimi de azalıyor ve bu da beslenmelerini olumsuz yönde etkiliyor. UNOCHA açıklamasında, Etiyopya ve Somali'de kuraklıkla mücadele planlarından ve Kenya için yapılan acil durum başvurusundan anlaşılacağı gibi, BM'nin insani yardım ortaklarının önümüzdeki aylarda hızla artan ihtiyaçlara yanıt verebilmek için acilen 1,7 milyar ABD dolarının üzerinde yardıma ihtiyacı olduğu belirtildi UNOCHA, "Ancak bu planlamalar kapsamında gereken finansmanın yalnızca küçük bir yüzdesi alınabildi, bu da hızla derinleşen kuraklıkla mücadeleyi ciddi şekilde engelliyor" uyarısında bulundu.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Birleşmiş Milletler Etiyopya Somali Afrika Haberler

Bakmadan Geçme

Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title