Haberler

Bitlis'te Taziye Evleri Okuma Salonlarına Dönüştürülüyor

Bitlis'te Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Taziye Evlerinin Okuma Salonuna Dönüştürülme' projesi hazırlandı.

Bitlis'te Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Taziye Evlerinin Okuma Salonuna Dönüştürülme' projesi hazırlandı. Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Türkiye'de 80 bin taziye evinin olduğunu, bu evlerin bir ölüm olduğunda 3 gün açık olduğunu belirterek, "Bu binalarda tuğla çimento gibi milli servet kullanılmıştır. O zaman bu milli serveti milletin emrine ve hizmetine sunmalıyız. Bu proje Türkiye'ye örnek olmalıdır" dedi.

Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Taziye Evlerinin Okuma Salonuna Dönüştürülme' projesi kapsamında, Yükseliş ve Hüsrevpaşa Mahallesi'nde bulunan taziye evleri okuma salonlarına dönüştürüldü. Taziye zamanlarında 3 gün kullanılan fakat daha sonra boş olan bu evlerin içine kitap, bilgisayar, internet sağlanarak işlevselliği artırıldı. Törene katılan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, bir çok kişinin buradan yararlanacağını belirterek, bu projenin Türkiye'yi örnek olacağını söyledi. Vali Yurdakul şöyle konuştu:

"Türkiye'de 80 binden fazla taziye evi olduğu söyleniyor. Bu taziye evlerini kullanamıyoruz. Bir vefat olduğunda 3 gün açık tuttuğuz bu yerleri, daha sonra kapatıp gidiyoruz. Halbuki, bu binalarda tuğla çimento gibi milli servet kullanılmıştır. O zaman bu milli serveti milletin emrine ve hizmetine sunmalıyız. Bu projeyi hayata geçiren Milli Eğitim Müdürümüz M. Emin Korkmaz'a ayrıca teşekkür ediyorum. Buradan bu mahallenin gençleri, yaşlıları ve çocukları faydalanacak. Bir taraftan üst katta Kur'an-ı Kerim öğrenecekler. Diğer taraftan taziye zamanlarında dualar okunacak. Onun dışında da öğrencilerimiz burada kitapla ve internetle buluşacaklar."

Bilgisayar, Kütüphane ve dershaneden oluşan okuma salonunun açılışı öğrenciler ve protokol üyeleri tarafından yapıldı. Daha sonra Hüsrevpaşa Mahallesi'nde bulunan taziye evinin de açılışı gerçekleştirildi. - Bitlis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Veysel Yurdakul Türkiye Bitlis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title