Haberler

Birleşik Krallık'ta Kötü Hava Koşulları

İngiltere'nin kıyı kesimlerini vuran dev dalgalar, nehir bölgelerinde sel riskini artırıyor.

Çevre Ajansı, İngiltere'nin güneyindeki Dorset ve Hampshire, başkent Londra'ya 100 kilometre mesafedeki Oxford ve Londra'dan geçen Thames Nehri kıyısında yaşayanların hafta boyunca olası bir sele karşı hazırlıklı olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Son iki haftadır Birleşik Krallık'ta etkili olan fırtına hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. İngiltere, Galler ve İskoçya için sel uyarılarına devam edilirken, Kuzey İrlanda'da şiddetli rüzgarlara karşı tedbirler alınması çağrısı yapılıyor.

Meteoroloji uzmanları fırtınanın sebep olduğu dev dalgaların Birleşik Krallık'ın güney sahillerini vurduğunu, İngiltere'nin güneybatısında yer alan Cornwall bölgesinde dalgaların yüksekliğinin 8 metreye kadar ulaştığı bildirildi. Kuvvetli dalgalar nedeniyle kıyı şeridinden uzak durulması isteniyor.

Galler'in kıyı kasabalarından Aberystwyth'de sahil yakınlarında yaşayan 250 kişi bugün evlerinden tahliye edildi.

Meteoroloji Kurumu, İngiltere'nin batı ve Kuzey İrlanda'nın doğu kıyılarında rüzgarın saatteki hızının 110 kilometreye ulaşmasının beklendiğini duyururken, şiddetli rüzgarların sebep olduğu dev dalgaların yüksekliğinin Batı İskoçya, Galler ve Güneybatı İngiltere'de 10 metreye kadar ulaşacağını, İngiliz Kanalı ve İrlanda Denizi'nde ise 7 metrelik kabarmaların görüleceğini vurguluyor.

Londra'da bulunan Thames Nehri'nde kurulu sel önleyici bariyerler yüksek gelgit seviyesi nedeniyle kapatılmıştı. Bariyerlerin ilerleyen saatlerde tekrar açılması bekleniyor.

Kuvvetli rüzgarlar, toprak kayması ve aşırı yağış nedeniyle İngiltere ve Galler'deki demiryollarında bazı seferlerde aksamalar yaşanıyor. Fırtına nedeniyle İngiltere genelinde bazı karayolları da geçici olarak trafiğe kapatıldı. Özellikle Oxford yakınlarında sürücülerin dikkatli davranmaları gerektiği konusunda uyarılar yapılıyor.

Güneybatı İngiltere'deki kıyı ovası olan Somerset Levels'da evinin etrafını çevreleyen sel suları nedeniyle 13 gün evinde köpeğiyle mahsur kalan bir kadın, botla kurtarılırken, İngiltere'nin güneybatısındaki Devon bölgesinde fırtınanın fotoğrafını çekmek isterken geçen perşembe kaybolan 18 yaşındaki bir erkeği arama çalışmaları devam ediyor.

Bu arada İngiltere Çevre Bakanı Owen Paterson, tüm ülkeyi vuran fırtınayla ilgili hükümetin acil durum organı olan Cobra Komitesine bugün de başkanlık etti. Paterson daha sonra İngiliz Parlamentosu'nda fırtınayla ilgili açıklamada bulundu.

Noel tatilinin başlamasına yakın bir zamanda tüm ülkeyi etkisi altına alan fırtına nedeniyle İngiltere'de ortalama bin 700 hanenin sel suları altında kaldığını belirten Paterson, Galler'de ise 140 evin selden etkilendiğini bildirdi. - London, City of

Kaynak: AA / Güncel

Birleşik Krallık Londra Galler Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title