Haberler

Bingöl'de göreve başlayan "Yunus"lar huzur ve güvene katkı sağlıyor

Güncelleme:

Bingöl'de görev yapmaya başlayan Motosikletli Polis Timleri Amirliği Yunus ekipleri, huzur ve güvenliğin sağlanmasında gece gündüz görev alıyor.

Bingöl'de görev yapmaya başlayan Motosikletli Polis Timleri Amirliği Yunus ekipleri, huzur ve güvenliğin sağlanmasında gece gündüz görev alıyor.

İçişleri Bakanlığı onayıyla geçen yıl aralık ayında İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan Yunus timi, kış şartlarının düzelmesinin ardından hizmet vermeye başladı.

Bu birimde tecrübeli personellerden oluşan kentin ilk Yunus polisleri, suçlulara göz açtırmamak için çalışıyor. Motosikletli Polis Timleri, ikişerli ekip halinde, olaylara müdahale ediyor.

Gece gündüz demeden fedakarca görev yapan Yunus polisleri, kentte meydana gelen olaylarda önleyici polislik faaliyetlerinin geliştirilmesi ve olayların aydınlatılması ile faillerin yakalanmasında etkin rol alacak.

Yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi veren Motosikletli Polis Timleri, vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde sürekli devriye görevinde bulunuyor.

"Dosta güven, düşmana korku salıyoruz"

Motosikletli Polis Timleri Amirliğinde görevli polis memuru Mehmet Vakıf Koyuncu, AA muhabirine, Yunus polislerinin motosikletleriyle trafikteki avantajı kullanarak olaylara zamanında müdahale ettiğini söyledi.

Motosikletli polis timlerinin öncelikle suçun önlenmesi, işlenmiş bir suç varsa faillerinin en kısa sürede yakalanması amacıyla kurulmuş bir birim olduğunu anımsatan Koyuncu, timlerin her türlü olaya seri şekilde hareket ettiğini anlattı.

Okul önlerinde, parklarda, halkın huzuru, can ve mal güvenliğinin sağlanması için 7 gün 24 saat esasına göre görev yaptıklarını aktaran Koyuncu, şöyle konuştu:

" Bingöl'de daha önce bu birim olmadığı için halkımızda bir şaşkınlık belirtileri görüyoruz. Halkımız bizleri cana yakın hissediyorlar. Yunus polislerinin de özelliği odur. Kıyafetlerimiz kırmızı-siyahtır. Kırmızı sevecenliği, cana yakınlığı, siyah da devletin otoritesini temsil eder. Bu yönüyle dosta güven, düşmana korku salıyoruz."

"Görünür olarak suçun önlenmesinin önüne geçiyoruz"

Polis memuru Tuncay Tekin de amaçlarının önleyici polislik faaliyetlerinin geliştirilmesi olduğunu kaydetti.

Bingöl'ün son yıllarda hızla büyüyen bir kent olduğunu ve buna bağlı olarak insan ve trafik yoğunluğunun arttığını belirten Tekin, "Öncelikle proaktif polislik anlayışı çerçevesinde Bingöl halkının huzur ve güveni için suçları önlemek amacıyla çalışıyoruz. İnsanların yoğun olduğu bölgelerde görünür olarak suçun önlenmesinin önüne geçiyoruz. Halkımızın huzuru ve güveni için görevimizin başındayız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

İçişleri Bakanlığı Emniyet Müdürlüğü Bingöl Güncel Haberler

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

Bolu'da eşini başka adamla yakalayan yabancı uyruklu sınır dışı edildi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Bakmadan Geçme

Kurbanlık vekalet nasıl verilir, nasıl alınır, ne söylenir 2024? Dybala Galatasaray'a mı gelecek? 5 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 5 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 5 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 5 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 5 Haziran 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 5 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 5 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 5 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Portekiz Finlandiya maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Portekiz Finlandiya hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title