Haberler

"Bilmelisin ki…"

Masalsı anlatımı ve eğitici içeriğiyle çocukları hem eğlendiren hem de onlara bilgece yaşamın yollarını gösteren "Bilmelisin ki…" adlı çocuk oyunu 21 Şubat 2010, Pazar günü İş Sanat'ta yeniden sahne alıyor.

İlk kez geçtiğimiz yıl izleyicilerle buluşan ve büyük ilgi gören "Bilmelisin ki…" adlı çocuk oyunu İş Sanat'ta yeniden sahneleniyor. Işıl Kasapoğlu'nun yazıp yönettiği oyun masalsı anlatımı ve orta oyunu özelliklerini taşıyan kurgusuyla çocukları hem eğlendiriyor, hem de hayata dair yol gösterici bilgiler aktarıyor.

Oyunun kahramanı Ali'nin kimi zaman bir bilgenin yanında, kimi zaman bir kuşun kanadında gerçek ve hayal arasında yaptığı yolculuk esnasında hayata dair öğrendikleri bu keyifli ve eğitici oyunun konusunu oluşturuyor. Bu renkli yolculukta Bilge Dede, Nasreddin Hoca ve Keloğlan gibi Türk masal kahramanları da karşımıza çıkıyor.

Şarkılar ve tekerlemelerle renklenen oyunda Doğu ve Batı dünyasının bilgeleri daha yaşanılası bir dünya için bilinmesi gerekenleri çocuklarla paylaşıyor. Ali'nin dünyasına konuk olan çocukları eğlenceli bir oyun izlemenin dışında yaşam boyu yanlarında taşıyacakları önemli dersler ve çeşitli sürprizler bekliyor.

Dramaturgluğunu Yavuz Pekman üstlendiği oyunun müziği Alper Maral'a, koreografisi Maral Ceranoğlu'na, dekor, kostüm, mask ve kukla tasarımı ise Cem Yılmazer, Aslı Ataseven ve Sema Öztaş'a ait. Yardımcı yönetmenliğini Gülin Kılıçay'ın üstlendiği bu keyifli gösterinin oyuncuları ise Serkan Keskin, Yavuz Pekman, Güliz Gençoğlu, İrem Erkaya, Nadir Sarıbacak, Öyküm Elif Erdoğan, Banu Çiçek, Bülent Çolak, Ahmet Kaynak, Özlem Durmaz ve Elif Akşar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title