Haberler

Beypazarı'nda Mucit Öğrencilerin Bilim Fuarı

Ankara'nın tarihi ve turistik ilçesi Beypazarı'nda Milli EğitimBakanlığı ile Tübitak Bilim ve Toplum Dairesi Başkanılğı tarafından desteklenen '4006 Bilim Fuarı', Faruk Kefelioğlu ile Beypazarı İmam Hatip Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencilerinin eserleriyle sergilendi.

Ankara'nın tarihi ve turistik ilçesi Beypazarı'nda Milli EğitimBakanlığı ile Tübitak Bilim ve Toplum Dairesi Başkanılğı tarafından desteklenen '4006 Bilim Fuarı', Faruk Kefelioğlu ile Beypazarı İmam Hatip Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencilerinin eserleriyle sergilendi. ilçede 2'ncisi düzenlenen ve iki okulun 2 ayrı yerde sergilenen 4006 Bilim Fuarı'nda ziyaretçilere mucit öğrencilerinin projelerinden oluşan bilimsel şölen sunuldu.

Her iki bilim fuarının açılışında bulunan Beypazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık, Tübitak tarafından öğrencilerin hayal gücünü geliştirmesi amacıyla okul başı 5000 TL ile destek sağlandığını belirtti. Işık, "Tubitak destekli proje kapsamında öğrencilerimiz hayal dünyalarındaki düşüncelerini, becerileri ile birleştirerek farklı eserler ortaya koymaktadır. Bu eserleri görünce ilgimiz ve merakımız artıyor. Öğrencilerimizi kutluyor, yardımcı olan öğretmenlerine de başarılar diliyorum" dedi.

Faruk Kefelioğlu Ortaokulu Müdürü Ömer Özcan bilim fuarının açılışında yaptığı konuşmada, "Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, bir çok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşmesidir" dedi. Türkiye'de 'Bu benim eserim' yarı final yarışmasında ilk 60 arasına giren 2 ayrı proje büyük ilgi gördü. Ayrıca turizm kenti Beypazarı'nda esnafın İngilizce bilgisini artıracak, yabancı turistlerle anlaşmasını kolaylaştıracak, yöreye ait ürünlerin adlarının da yer aldığı kitapçık hazırlandı. Belediye, Kaymakamlık ve Turizm işletmeleri tarafından kitabın geliştirilip, çoğaltılarak kullanımına hazır hale getirildiği belirtildi.

Beypazarı İmam Hatip Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencilerinin projeleri de ilgiyle izlendi. Bu projelerden güneş enerjisi ile çalışan helikopter, hamur karma makinesi, saçları otomatik tarayan tarak, dinazorların yok oluş hikayesi, otomatik gırgır gibi projeler ziyaretçilerin dikkatini çekti. İlçedeki okulların açılan fuarları ziyaret edebilmeleri için otobüs ve dolmuşlar servis yaptı. Öğrencilerin ziyaret ettiği ve gezdiği 4006 Bilim fuarları, halkın ve velilerin de beğenisini kazandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayhan Işık Beypazarı Tübitak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title