Haberler

Bergama'nın İl Olması İçin Ankara'ya Gidecekler

adlı icra kurulu, Bergama'nın il olması için Dikili'den tam destek aldı.

Bergama İl Olmalı

adlı icra kurulu, Bergama'nın il olması için Dikili'den tam destek aldı. Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ve ilçedeki parti başkanları ile yapılan konuşmalardan sonra Bergama'nın İl olması konusunda Ankara'ya gidilmesi ve gerekirse eylem yapılması kararı çıktı.

Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Melih Kahraman başkanlığında Dikili'ye gelen kurul yönetiminden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Berksav Başkanı Ali İhsan Süter, Bölcek Belediye Başkanı Tevfik Üreten, AK Parti İlçe Başkanı Raşit Ürper, CHP İlçe Başkanı İdris Yavuzyılmaz ve MHP İlçe

Başkanı Özkan Karadiken ilk olarak Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'i makamında ziyaret etti. Kurul üyeleri, daha sonra sırasıyla CHP İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, AK Parti İlçe Başkanı Önder Akşengür ve MHP İlçe Başkanı Evrim Tarakçıoğlu'nu ziyaret ederek tam destek sözü aldı.

İcra Kurulu Başkanı Melih Kahraman, Dikili'yi ziyaret sebebinin Bergama'nın il olma yolundaki istek ve gayretiyle ilgili güçlerini birleştirmek olduğunu söyledi ve Bergama il sınırları içerisinde yeralacak ilçelere ziyaretler gerçekleştirip gerekli kamuoyu gücünü sağlayarak bu gücü geliştirip büyütme isteğinde olduklarını anlattı.

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven de, yaptığı açıklamada, Bergama'nın il olmasının her iki ilçeye fayda sağlayacağını belirterek, şunları söyledi: "Bu konuda harekete geçmek için biraz geç kaldık. Ancak, yine de aldığımız her yol bize er ya da geç gerekli faydayı sağlayacaktır. Bergama'nın il olmasında gerekli koşullar oluşmuştur. Gerekirse bu konuda Ankara'ya gider talebimizi yapacağımız eylemlerle Meclis'e taşırız."

Yeni yasa tasarısına da değinen Özgüven; sözlerini şöyle sürdürdü: "Yeni yasa tasarısıyla 29 il özel idaresi, 1591 belediye ve 16.082 köy tüzel kişiliğinin kaldırılması öngörülmüş. Tasarı bunların tümünün yetkilerini illerin valilerine teslim ediyor. Halkın demokratik yollar ile seçtiği 1591 belediyenin meclis kararları bundan böyle merkezden idare edilecek. Kararları halkın seçtikleri değil yörenin sorunlarını bilenler değil, merkez karar verecek. Böyle demokrasi olur mu? Bu tasarı ile halkın önüne geçilmek isteniyor. Bu tasarı ile yerinden yönetim, katılımcı ve çoğulcu bir demokrasi anlayışı ortadan kaldırılmak isteniyor."

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise, bu meselenin gündeme alınabilmesi için çabalayacaklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"Meclis'e yasa teklifi gönderildi. Bütün şehir yasasıyla gündeme gelmeli ve meseleyi uzun vadeli bir süreç olarak düşünmeli. Sonuç hemen alınır ya da uzun vadede alınır, bunu bilemeyiz. Biz azim ve kararlılıkla yolumuzda güçlenerek devam edeceğiz. Bizim il olma gerekliliğimiz akademik olarak da kanıtlanmıştır. Akdeniz Üniversitesi'nin AHP yöntemi ile yapmış olduğu akademik çalışmada Bergama'nın il olması gereken 6 ilçe arasında yer alıyor" - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osman Özgüven Bergama Dikili Politika Güncel Haberler

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Bakmadan Geçme

Bayram tatilinde bankalar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası bankalar kapalı mı? Bayram tatilinde noterler açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası noterler kapalı mı? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Türkiye-Brezilya Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-Brezilya voleybol maçı saat kaçta? Türkiye-Brezilya voleybol maçı şifresiz canlı izle! Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde alışveriş merkezleri çalışıyor mu? #128717 Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz?
15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title