Haberler

Baykal: 'Türkiye'de Etnik Çatışma Yoktur'

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'de Etnik Çatışma Olmadığını Belirterek, 'Birliğimizi Kimse Bozamayacak. Terör Örgütü Bunu Bozmaya Çalışıyor. Onun Tuzağına Düşüp, Masum İnsanlara Yönelik Dışlayıcı Bir Tavra Girmeye Kimsenin Hakkı Yok' Dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'de etnik çatışma olmadığını belirterek, ''Birliğimizi kimse bozamayacak. Terör örgütü bunu bozmaya çalışıyor. Onun tuzağına düşüp, masum insanlara yönelik dışlayıcı bir tavra girmeye kimsenin hakkı yok'' dedi.

Baykal, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, ABD Başkanı Bush'un ''PKK, terör örgütüdür. ABD'nin de Türkiye'nin de Irak'ın da ortak düşmanıdır'' sözlerinden memnuniyet duyduğunu, ancak bunun gereğinin yapılması gerektiğini söyledi. ''İstihbarat paylaşımı başladı'' denildiğini ifade eden Baykal, ''Hangi somut sonuç çıktı? PKK'yı etkisizleştirme konusunda atılmış somut adım var mı?'' diye sordu.

Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla, ''Irak konusu, Türkiye'nin terörle mücadelesiyle ilgili mahrem konuları içeren bir anlaşma bulunduğunu ifade ettiğini'' savundu.

Baykal, ''Türkiye'nin geleceğini belirleme hakkı, Başbakanın ve etrafındaki birkaç kişinin tekelinde değildir. Türkiye'nin geleceğini, hatta belki varlığını, bütünlüğünü yakından ilgilendirecek her anlaşmayı, Türkiye'de her vatandaşımızın öğrenme hakkı vardır'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

Ne Messi ne de Ronaldo! Arda Güler, artık 1 numara

Ne Messi ne de Ronaldo! Arda Güler, artık 1 numara

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title