Haberler

Başkentte "Konyalılar" Buluşması

Ankara'da düzenlenen "2. Başkent Buluşmaları"nda Konyalı siyasetçiler, bürokratlar ve işadamları biraraya geldi.

Ankara'da düzenlenen "2. Başkent Buluşmaları"nda Konyalı siyasetçiler, bürokratlar ve işadamları biraraya geldi.

Konya Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı'nın (KONEV) düzenlediği "2. Başkent Buluşmaları" Büyükhanlı Park Otel'de gerçekleştirildi.

Etkinliğe, eski Bakanlar Mehmet Keçeciler, Vefa Tanır, Saffet Sert, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kıratlı, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Hacı Ali Özel, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Musa Heybet, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Derya Örs, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Konya Valisi Muammer Erol, merkez valileri Muammer Muşmal ve Cahit Kıraç, Büyükelçi Musa Kulaklıkaya, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü'nün yanı sıra çok sayıda bürokrat, yüksek yargı mensubu ve işadamı katıldı.

KONEV Başkanı ve Merkez Valisi Hakkı Teke, burada yaptığı konuşmada, vakfın çalışmaları hakkında bilgiler vererek "Amacımız hemşehrilerimiz arasındaki birlik ve beraberliği pekiştirmektir. Bugüne kadar bunu başarıyla yerine getirdik" dedi.

Vakıf olarak Ankara'da okuyan başarılı öğrencilere aylık 200 lira burs verdiklerini anlatan Teke, yeni projelerinden birinin de Konya girişine "KONEV Hatıra Ormanı" kazandırmak olduğunu, birkaç ay içinde büyük bir piknik organizasyonu ile fidan dikimine başlayacaklarını anlattı.

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, kurum olarak "KONEV Hatıra Ormanı"na destek vereceklerini kaydetti.

Mehmet Keçeciler de lobicilik faaliyetleri ve dayanışmanın önemini anlattı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Konya için bir şans olduğunu ve kendisini desteklediğini ifade eden Keçeciler, AK Parti'li olmadığını ancak Davutoğlu'nun desteklenmesinde Konya'nın sayısız menfaatleri olduğunu söyledi.

Vefa Tanır ve Saffet Sert de Konyalıların örnek bir dayanışma sergilemelerini isteyerek KONEV yönetimine hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Toplantıda söz alan bir çok bürokrat ve iş adamı Konya'ya "serbest bölge" kurulması çağrısında bulunarak, bunun bölge ekonomisi ve sanayisine büyük katkı sağlayacağı vurgulandı.

Kaynak: AA / Güncel

Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title