Haberler

Başkanlar Dalokay'da Bir Araya Geldi

CHP Çankaya İlçe Kadın Kollarının düzenlediği kahvaltılı dayanışma ve tanışma toplantısı, Başkanları bir araya getirdi.

CHP Çankaya İlçe Kadın Kollarının düzenlediği kahvaltılı dayanışma ve tanışma toplantısı, Başkanları bir araya getirdi.

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç ile CHP PM Üyeleri, CHP Ankara İl Kadın Kolu Başkanı Canan Kumbasar ve çok sayıda Çankayalı kadınlar Çankaya Belediyesi Vedat Dalokay Kokteyl Salonunda düzenlenen toplantıda bir araya geldiler.

KADINLARLA YÜRÜMEK MEDENİYETE YÜRÜMEKTİR

Dostluk ve dayanışmanın temel alındığı toplantının açılış konuşmasını CHP Çankaya Kadın Kolu Başkanı Jülide Şimşek yaptı. Şimşek, kadınların birlikte ve dayanışma içerisinde olduğu her yerde başarının kaçınılmaz olduğunu ve toplantıdaki kadın hakimiyetinin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Kadınların toplum hayatının vazgeçilmez bireyleri olduğunu ve varlıklarının kendisine de örgüt çalışmalarında çok önemli katkılarının olduğunu ifade eden CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, "Onlarla yürümek, medeniyete yürümektir. Onlar bizim düşünemediğimiz detayları düşünerek kimi zaman bizlere yol gösterirler. Hepinize yanımızda olduğunuz için çok teşekkür ediyorum." dedi.

"KADIN DOSTU ÇANKAYA"

Çankayalı kadınların yoğun alkışlarıyla kürsüye gelen Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, 1970'lerin Toplumcu Belediyeciliğini, günümüze uyarlayan Yeni Toplumcu Belediyecilik anlayışını her alanda uygulamanın gururunu taşıdığını ifade etti. "Kadın Dostu Çankaya" ilkesiyle kadınları özgürleştiren projelerle yurt içi ve yurt dışından övgüler aldıklarını ifade eden Tanık, kentlerin kadınlarla anlam kazandığını ve çağdaşlaşabileceğini belirtti.

KENTTE GÜVENLE DOLAŞILMALI...

Bülent Tanık, Çankaya Belediyesi'nin Kadın Dostu Kent olmak konusunda özenli davrandığını belirterek kadınların için birinci sorunun, kentte güven içerisinde dolaşma imkanının olmadığını söyledi. Özellikle kent meydanının aydınlatılması konusunda çeşitli girişimlerde bulunduğunu vurgulayan Tanık, insanların önünden geçerken korkuya kapıldıkları Kızılay Binasının metruk bir yapı olmaktan, Çankaya Belediyesi'nin çabalarıyla çıkarıldığına dikkat çekti. 34 sene önce temeli atılan ve yıllarca şantiye halinde kalan kentin merkezindeki binayı işlenir ve yaşanır hale getirmek amacıyla talip olduklarını fakat her nasılsa birden kıymete bindiğini ve bedel ödemeye hazır Çankaya Belediyesi'ne verilmeyerek ihale edildiğini dile getiren Tanık, özel bir şirket kanalıyla nihayet Kızılay AVM olarak faaliyete geçtiğini kaydetti. Bu ve benzeri yapıların çevrelerinin aydınlık olmasının, kentte yaşayanlar için önemli olduğuna dikkat çeken Tanık, "Özellikle çalışma hayatının içerisinde olan kadınlarımız güvenli dolaşım yerlerinin varlığı konusunda biz belediyelerden beklenti içerisindeler. Bunu sağlamak bizlerin temel görevidir." dedi.

Kadın erkek cinsiyet eşitliği olmadan olmadan ekonomik krizlerden çıkışın imkansızlaştığına değinen Bülent Tanık, Çankaya Belediyesi'nin kadın temizlik işçilerinden övgüyle söz etti. 100 kadın temizlik işçisinin istihdamının

başlangıcında kendilerini hiç tanımadıklarını, zamanla her birinin ayrı bir değer olarak kendini gösterdiğini belirten Tanık, "Her biri sanatçı, her biri anne, her biri kıymetli kişiler. Biz onları ekonomik hayata katarak farklı alanlarda da kendilerini geliştirmelerine vesile olduk. Bu bizim için gururdur." dedi.

ÜRETİMDE KADIN ELİ

Çankaya Belediyesi'nin köylerinde yaşayan kadınlar için de özel projeler geliştirdiklerini vurgulayan Bülent Tanık, Onurlu Tokluk ve Düzenli Beslenme İçin Kır-Kent Kardeşliği projesiyle, oradaki kadınları da doğrudan üretime dahil ederek kadınlara, kendilerine güven kazandırmış olmanın ayrıcalığını yaşadıklarını dile getirdi. Tanık, Çankaya Belediyesi

Kadın Sığınmaevi'nin de şiddete maruz kalan kadınlar için sıcak bir yuva niteliği taşıdığını ve buradaki kadınların İŞKUR kursları sonucunda ekonomik bağımsızlık kazandıklarını kaydetti.

KADININ OLDUĞU YERDE NEZAHAT VARDIR

Çankaya Belediyesi'nin yeni bir projesi olan "Öncü Kadın Sağlıkçılar" ile özellikle gecekondu bölgelerindeki kadınlara basit bir hastalık olan soğuk algınlığından aile planlamasına kadar birçok konuda eğitim verileceğini açıklayan Tanık, "Kadını özgür olmayan ve cinsiyet eşitliği olmayan bir ülke özgür ve demokratik olamaz.

Bir yerde ne kadar kadın varsa o kadar nezahat vardır. Sizlerin taşıyacağı nezahatla ülkemizin aydınlığa yürüyeceği inancıyla hepinizi saygıyla selamlıyorum." dedi.

Toplantının sonunda CHP Ankara İl Kadın Kolu Başkanı Canan Kumbasar ve Çankaya İlçe Kadın Kolu Başkanı Jülide Şimşek tarafından

partiye yıllarca emek vermiş ve çınar

olarak nitelendirilen

Nezihe Altıok'a hizmetlerinden dolayı bir plaket verildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Emine Ülker Tarhan Çankaya Belediyesi Bülent Tanık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title