Haberler

Bartın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Açıkgöz Açıklaması

Bartın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Osman Açıkgöz, "Bartın Devlet Hastanesinde kardiyoloji, beyin kanaması gibi hastalıklarda da aynı şekilde tedaviler verilmeye başlandı.

Bartın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Osman Açıkgöz, "Bartın Devlet Hastanesinde kardiyoloji, beyin kanaması gibi hastalıklarda da aynı şekilde tedaviler verilmeye başlandı." dedi.

Açıkgöz, Amasra ilçesinde bir otelde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, hastanede, bütün yoğun bakımların tıbbi donanımlarını, maksimum seviyede düzenlediklerini söyledi.

Yapılan çalışmalar neticesinde hastanedeki ameliyatlarda yüzde 32'lik artış meydana geldiğini ifade eden Açıkgöz, "Hastanemizde artık A grubunda yapılan bütün ameliyatlar neredeyse yapılmaya başlandı. 2015 yılında küçük ameliyatları yapabileceğimiz başka bir alan da oluşturduk. Küçük cerrahi işlemleri burada yapmaya başladık. Beraberinde de sterilizasyon sorununu çözmek için yeni düzenlemeler yaptık." İfadesini kullandı.

Hastanede ayrıca merkezi sterilizasyon ünitesi kurduklarını hatırlatan Osman Açıkgöz, şunları kaydetti:

"Bu birimin merkezileştirilmesi hedeflerimiz arasındaydı. Bununla da hastanede kullanılan antibiyotik kullanımının azalması ve daha erken taburcu olanağının getirilmesini sağladık. Sterilizasyon ne kadar iyiyse, komplikasyonlar da o kadar düşük oluyor. Yine, çocuk psikiyatri oldukça önemli bir birim. Az hastanede bu birimden var. İlimizde de 2016 yılının başından itibaren hizmet vermeye devam ediyor."

Kaynak: AA / Güncel

Osman Açıkgöz Amasra Bartın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title