Haberler

Bardakoğlu: ''Gerekli Açıklama Yapılacaktır''

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, organ bağışıyla ilgili daha önce verilmiş fetva ve okunmuş hutbelerin olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, organ bağışıyla ilgili daha önce verilmiş fetva ve okunmuş hutbelerin olduğunu söyledi.

Bingöl Müftülüğünü ziyaret eden Bardakoğlu, bugün ulusal bir gazete yer alan ''Bir fetva verdi 5 umut söndü'' başlıklı haberle ilgili soru üzerine, ''Gerekli cevabı vereceğiz'' diye konuştu.

Organ bağışı konusunda daha önce verilmiş fetva ve okunmuş hutbelerin olduğunu hatırlatan Bardakoğlu, ''Din İşleri Yüksek Kurulu toplanacak ve en kısa sürede gerekli açıklamayı yapacaktır'' dedi.

Daha sonra Vali Vehbi Avuç'u makamında ziyaret eden Bardakoğlu'na, minyatür boyutlarda kepenek ile heybe hediye edildi.

Türkiye genelinde yayın yapan bir gazetede bugün çıkan ''Bir fetva verdi 5 umut söndü'' başlıklı haberde, ilahiyat profesörü Cevat Akşit'in ''Organ bağışı caiz değil'' dediği, bunun üzerine eski polis müdürü Uğur Gür'ün 17 yaşında yaşamını yitiren yeğeninin organlarının bağışlanmasından vazgeçildiği dolayısıyla da organ bekleyen 5 kişiye nakil yapılamadığı öne sürülmüştü.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title