Haberler

Baraj Göletinde Tedaş Görevlilerinin Hayatını Kaybetmesi

Aşkale ilçesindeki Karasu 2 Hidroelektrik Santral Sulama Göleti alanında 5 TEDAŞ görevlisinin ölümüyle ilgili aralarında dönemin Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. Erzurum İl Müdürü ve Temel Elektrik A....

Aşkale ilçesindeki Karasu-2 Hidroelektrik Santral Sulama Göleti alanında 5 TEDAŞ görevlisinin ölümüyle ilgili aralarında dönemin Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. Erzurum İl Müdürü ve Temel Elektrik A.Ş'nin sahibi de bulunduğu 6 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ikinci duruşmasında, tutuksuz yargılanan sanıklar Temel Elektrik A.Ş'nin sahibi Fehmi Temel, dönemin Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. Erzurum İl Müdürü Ziya Özpeker, Ahmet Duran Kürkçü, Nurullah Gülmüş, Tuncer Yeşilyurt ve Şahin Torun katılmazken, tarafların avukatları ile hayatını kaybedenlerin yakınları hazır bulundu.

Duruşmada söz alan tanık Burhanettin Yılmaz, olay günü yaşananları anlattı. Ekiplerindeki sorumlunun Mustafa Arifoğulları olduğunu belirten Yılmaz, şunları söyledi:

"Bot ile gitmeye hacı Mustafa (Mustafa Arifoğulları) karar verdi. Bizim ekipte yetkili oydu. Onun bu karara kimlerle görüşüp vardığını bilmiyorum. Ben o sırada bot ile nereden giriş yapacağımıza bakıyordum. Bu karar verilirken ben onların yanında değildim. Sonra olay oldu. Bot battıktan sonra o saat içinde sivil savunma ekipleri geldi. Gölün tamamı buz değildi, çöplük tarafı suydu. Botlarda bulunanların ellerinde çubuk gibi bir şey vardı, onunla götürüyorlardı. Direğin bulunduğu yere kadar olan alan suydu. Burayı kullanarak gitmeyi düşündüler. Sonrasında alabora olduklarını gördüm."

Mahkeme Heyeti Başkanı Hüseyin Öztürk, daha sonra diğer 5 tanığın yazılan müzekkerelere istinaden verdikleri ifadelerin dosya kapsamına alındığını belirtti.

Mahkeme heyeti, sanık ve müdafi avukatlarının yaptıkları savunmaların ardından uzun süredir yurt dışında olduğu için savunması alınamayan Gülmüş ve diğer tanık ifadelerinin alınması için talimat yazılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Olay

Aşkale ilçesinde 3 Nisan 2012'de Karasu-2 Hidroelektrik Santral Sulama Göleti içindeki elektrik direğini tamir için deniz bisikletiyle gölete açılan TEDAŞ görevlileri Feridun Öztürk, Şahin Baykal, Rıdvan Takım, Ahmet Sait Turan ve Mustafa Arifoğulları deniz bisikletinin alabora olması nedeniyle suya düşerek ölmüş, olayın ardından Aşkale Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatmıştı.

İddianameden

İddianamede, 5 işçinin ölümüne sebebiyet verdikleri öne sürülen Ahmet Duran Kürkçü, Tuncer Yeşilyurt, Fehmi Temel, Nurullah Gülmüş, Ziya Özpeker ve Şahin Torun hakkında, "Taksirle birden çok kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. - Erzurum

Kaynak: AA / Güncel

Erzurum Karasu Aşkale Tedaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title