Haberler

Balıkesir İlahiyat Öğrencilerinden 'Odtü' Eylemi

Balıkesir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) namaz kılanlara yapıldığı öne sürülen saldırıları kınadı.

Balıkesir Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) namaz kılanlara yapıldığı öne sürülen saldırıları kınadı.

İlahiyat Fakültesi'nden yaklaşık 50 öğrenci, öğle namazını kıldıktan sonra 'Kıyam-et' ve 'Müslümanlar Birleşin' yazılı pankartlarla yürüyerek, tekbir getirdi. Necatibey Eğitim Fakültesi girişinde basın açıklaması yapan öğrenciler, 'Onlar için yaşam cehennem, Davamız İslam bizim, Tüm ebucehiller bir olsa da, Ümmet coğrafyası hepimizin', 'Safları sık tutalım, 4 ayaklı ODTÜ'lüler girmesin', 'Müslüman olduğum için sana rahatsızlık verdiysem, verdiğim rahatsızlıktan dolayı gurur duyarım', 'Bin yıldır bu topraklarda kılınan namazları ne Haçlılar ne Moğollar engelleyebildi. Siz hayırdır?' yazılı dövizler taşıdı. Eyleme AK Parti Balıkesir İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Marmaralı ve AK Parti Fakülte Başkanı Fatih Ecrin de destek verdi. İlahiyat Fakültesi'ndeki kız öğrenciler de eylemi okul pencelerinden izleyip, fotoğraf çekti.

"BİZLER KALEMLE, KAĞITLA KARŞILIK VERECEĞİZ"

Hazırlanan basın açıklamasını okuyan İlahiyat Öğrencileri Platformu Balıkesir İl Temsilcisi Furkan Öcal, Allah'ın emri olan ibadetlerini yerine getirmek için bir araya gelen kardeşlerine yönelik saldırının İslam veya başka bir dinde yerinin olmadığını belirterek, şöyle dedi: "Bugün burada toplanma amacımız ODTÜ'de zulüm gören kardeşlerimizin yanlarında olduğumuzu duyurmak ve bu tür zulümlere ve engellemelere karşı duruşumuzu Müslümanca sergilemektir. Yıllardır süregelen bu ve buna benzer çeşitli saldırı ve engellemelere karşı bu saldırıları gerçekleştirenler gibi onlara cevap vermeyişimiz bilindiği üzere İslam şiarındandır. Bizler İslam sevdalısı gençler olarak üzerimize salınan bu vahşi yaratıklara karşı yine en güzel cevabı Müslümanca duruşumuzu sergileyerek ortaya koyacağız. Onlar üzerlerimize sopayla, taşla geldikçe bizler kalemle, kağıtla bir misli karşılığını vereceğiz."

Emniyet görevlilerinin de önlemler aldığı eylem 'Kardeşim üzülme, Allah bizimle', 'Minareler süngü, kubbeler miğfer, camiler kışlamız, müminler asker', 'De ki ey kafirler, yakında yenileceksiniz ve toplanıp cehenneme sürüleceksiniz' slogan, şiir ve ayetleriyle sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Gökay Yıldırım:

Bu programı hiçbir parti veya kurumun güdümünde kalmayarak düzenledik. Sadece akp değil birçok parti ve STK bu programa davet edildi. Bu yüzden bu haberden akp desteğinin kaldırılmasını istiyorum.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title