Haberler

Balıkçıların Pelikanlarla Zoraki Dostluğu

Manyas Gölü'nde, çok sayıda pelikan, balıkçıların ağlarına büyük zararlar veriyor Balıkçılar, pelikanları ağlarından uzak tutmak amacıyla onları balıklarla besliyor.

Manyas Gölü'ndeki balıkçılar, pelikanları, ağlarından uzak tutmak için yakaladıkları balıklarla besliyor.

Manyas Gölü, çok sayıda türde binlerce kuşa ev sahipliği yapmasının yanı sıra sazan ve turna gibi tatlı su balıklarıyla balıkçılıkta önemli yer tutuyor.

Göle kıyısı bulunan köylerde çok sayıda aile, balıkçılıkla geçimini sağlıyor. Özellikle Irak'a ihraç edilen İsrail sazanı, bölge balıkçısına önemli gelir bırakıyor.

Balıkçılar, Manyas Kuş Cenneti'nin daimi konuklarından olan pelikanların, ağlarını parçalamasından yakındı.

Bereketli köyünün muhtarı Süleyman Sigo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pelikanların, yüzeye yakın ağlara takılan balıkları yemeye çalıştığını ve bunu yaparken ağlara büyük zarar verdiğini söyledi.

Bu yüzden balıkçıların, kıyıya gelen pelikanları ağlarından uzak tutmak için balıkla beslediğini dile getiren Sigo, "Pelikanların karnı tok olursa ağlardaki balıklara yönelmiyorlar. Bunun için kıyıya gelen her balıkçı, yakaladıkları balıklarla pelikanları besliyor. Balıkçılarla pelikanlar arasında zoraki bir dostluk var. 30 civarında pelikan da kıyıya yanaşan balıkçıyı takip eder ve balık atmasını bekler" diye konuştu. - Balıkesir

Kaynak: AA / Güncel

Manyas Gölü Göle Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title