Haberler

Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde Tiyatro Oyunu

Oyundan detaylar- Oyuncu Turgay Tanülkü'nün konuşması Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde tiyatro oyunu- Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve Cezaevleri Tevfif Evleri Genel Müdürlüğünün ortak sosyal sorumluluk projesi olan "Son Kuşlar" tiyatro oyunu Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinde sergilendi Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve Cezaevleri Tevfif Evleri Genel Müdürlüğünün ortak sosyal sorumluluk projesi olan "Son Kuşlar" tiyatro oyunu Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinde sergilendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Oyundan detaylar- Oyuncu Turgay Tanülkü'nün konuşması Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'nde tiyatro oyunu- Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve Cezaevleri Tevfif Evleri Genel Müdürlüğünün ortak sosyal sorumluluk projesi olan "Son Kuşlar" tiyatro oyunu Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinde sergilendi Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve Cezaevleri Tevfif Evleri Genel Müdürlüğünün ortak sosyal sorumluluk projesi olan "Son Kuşlar" tiyatro oyunu Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinde sergilendi.Yazar Sait Faik Abasıyanık'ın öyküsünden uyarlanan "Son Kuşlar", oyuncu Turgay Tanülkü'nün yönetmenliğinde Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevinde sahnelendi.Oyunu cezaevi içindeki kapalı spor salonunda, Bakırköy Kaymakamı Adem Öztürk, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, savcılar, ceza infaz koruma memurları, oyuncu Oktay Kaynarca, Deniz Çakır ile tiyatrocular, tutuklu ve hükümlüler lzledi.Cezaevlerinden Sorumlu Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Fuat Arı, cezaevinde 52 ülkeden 225 yabancı uyruklu misafirin bulunduğunu, bu kişilerin de uyum sorununu profesyonel personelle ortadan kaldırıldığını ifade ederek, "Burada 950 kişilik bir aile ortamı sağlanmıştır. 300 kişilik personelimizle burada asayişi, güvenliği, temizliği sağlarken, şu anda 18 ayrı meslek edindirme kursunda misafirimiz olan hanımefendiler için seminer oluşturmaktayız ve bu cezaevine giren her kişi cezaevinde çıkarken bir sertifika ile çıkmakta ve dışarıda rahatça iş bulabilmektedir" diye konuştu.Oyuncu Turgay Tanülkü de gençliğinde cezaevinde yattığını belirterek, "Bir umudum vardı. Bir gün tiyatrocu olursam cezaevine tekrar gireceğim diye. Herkesin hayatında bir desteği vardır, kadınlardır. Anneler ve anne adayları. Ülkem sizden güzel torunlar bekliyor. Eşim Zehra Tanülkü'ye bir evlat veremedim. Hepinizin huzurunda ondan özür dilerim. Ama o şimdi 23 tane evladımıza, sizlerin 23 tane evladına sahip çıktı" dedi.Oyundan önce yönetmen ve başrol oyuncusu Turgay Tanülkü ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Mustafa Hakan Uyar ve Bakırköy Kaymakamı Adem Öztürk, oyunu izlemeye gelen kadın tutuklu ve hükümlülere çiçek dağıttı.Daha sonra Tanülkü, çocuklara ve çocuklu kadın mahkumlara oyuncak araba dağıtırken, diğer oyuncular da oyun sahnelenirken izleyicilere simit verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Sait Faik Abasıyanık Devlet Tiyatroları Turgay Tanülkü Bakırköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title