Haberler

Bakan Yılmaz: Kocaeli’nde Moral Buldum

Kocaeli'nde Çeşitli Temaslarda Bulunan Devlet Bakanı Yılmaz, Dilovası Ve Gebze'deki OSB'leri Ziyaret Etti.

Devlet Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, Kocaeli'ndeki temasları çerçevesinde Dilovası'nda yer alan Makineciler OSB, İMES OSB ve GEBKİM OSB ile Gebze OSB'ye konuk oldu. Sanayicilerle sohbet eden, onların istek ve ihtiyaçlarını dinleyen, OSB'lerde kurulan yatırımları dolaşan Bakan Yılmaz, ''Sanayici ve iş adamlarımız çok önemli yatırımlar yapmışlar. Burada moral buldum ve heyecan duydum. Kocaeli'nin dünyayı etkisi altına alan global krizin ardından hızla toparlanan illerden biri olduğuna inanıyorum'' dedi. Bakan Yılmaz'a ziyaretlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Kocaeli Valisi Ercan Topaca da eşlik etti.

DİLOVASI VE GEBZE'DE ZİYARETLER

Kocaeli'nde bir dizi ziyaretlerde bulunan Bakan Yılmaz'ın ilk durağı Dilovası Makineciler Organize Sanayi Bölgesi(OSB) oldu. Bakan Yılmaz'a ziyaretlerine Başkan Karaosmanoğlu ve Vali Topaca'nın yanı sıra AK Parti Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu, AK Parti İl Başkanı Zeki Aygün, Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan da eşlik etti. Burada sanayicilerle bir araya gelen Bakan Yılmaz, Makineciler OSB'de yer alan fabrikaları da dolaştı. Dilovası'nda İMES OSB ile GEBKİM OSB'ye de konuk olan Bakan Yılmaz, sanayicilerden ve yöneticilerden OSB'lerle ilgili bilgi aldı. Sanayiciler, Bakan Yılmaz'a bugüne kadar yapılan yatırımları anlattı ve ihtiyaçlarını dile getirdi.

SANAYİCİLERDEN BAŞKAN İLE VALİYE TEŞEKKÜR

Büyükşehir'in ve Kocaeli Valiliği'nin kendilerine olan desteklerinden dolayı Başkan Karaosmanoğlu ile Vali Topaca'ya teşekkürlerini ileten sanayici ve iş adamları, Bakan Yılmaz'a da çalışmalarından söz etti. Toplantıda konuşan Başkan Karaosmanoğlu ile Vali Topaca, ulaşım, enerji ve suyla ilgili konularda bugüne kadar yapılan çalışmaların yanı sıra önümüzdeki dönemde bu konularla ilgili ihtiyaçların karşılanacağını dile getirdi. Körfez Geçiş Projesi'nin Kocaeli'nin ulaşımına getireceği rahatlamanın da söz konusu edildiği toplantıda konuşan sanayiciler, Türkiye'de dünyayı etkisi altına alan global krizden 2010 yılında tertemiz bir şekilde çıkmış, hedefleri olan bir sanayi sektörünün mevcut bulunduğunu aktardı.

KOCAELİ HIZLA TOPARLANDI

OSB'de yatırımları bulunan sanayicileri tek tek dinleyen Bakan Yılmaz, yatırım yapan sanayici ve iş adamlarını saygıyla karşıladıklarına değindi. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün de makine sektörüne büyük önem verdiğini hatırlatan Bakan Yılmaz, ''Nitelikli insan gücü ve sanayi sektörü bizim için çok önemli. Bugünkü güven ve istikrar ortamında devletimiz sanayi sektörüne gerekli destekleri verebilecek konumdadır. Kocaeli de, sanayi ve ihracat ağırlıklı bir il olarak, global krizden bir miktar etkilendi. Ben Kocaeli'nin krizin ardından hızla toparlanan illerden biri olduğuna inanıyorum'' açıklamasını yaptı.

BAKAN: BURADA MORAL BULDUM

İstihdamla ilgili, olarak İŞKUR'a önemli bir kaynak ayırdıklarını, İŞKUR'un da sanayicilerle birlikte nitelikli ve aranan işgücünü ortaya koymak için çalışmalar yaptığını sözlerine ekleyen Bakan Yılmaz, ''Enerji konusuyla ve karayolu bağlantılarıyla ilgili çalışmaları yakından takip edeceğim. Kocaeli'nde moral verici bir manzarayla karşılaşmaktan mutluyum'' ifadesini kullandı. Son dönemde önemli bir zihniyet değişimi yaşandığını vurgulayan sanayiciler de, ''Bakanlarımız artık bizim önümüze düşüyor, bizi yatırım yapmak için özendiriyor. Bizi desteklediğinizi biliyoruz ve size teşekkür ediyoruz'' yorumunu yaptı.

KRİZİ ÇOK İYİ YÖNETTİK

Bakan Yılmaz ile beraberindekiler, Dilovası'nda Makineciler OSB, İMES OSB ve GEBKİM OSB'deki incelemelerinden sonra Gebze OSB'ye geçti. GOSB yönetimi tarafından yemekte misafir edilen Bakan Yılmaz, buradaki sıcak karşılanma nedeniyle sanayici ve iş adamlarına teşekkür etti. Yemeğin ardından bir konuşma yapan Bakan Yılmaz, ''Dilovası ve Gebze'deki OSB'lerde yapılan yatırımları görünce heyecan duydum, moralim düzeldi. Global krizin etkilerini Avrupa'da ve dünyada hala birçok ülke yaşıyor. Türkiye, kriz döneminde 4.7 küçülme yaşadı, ancak üç önemli avantajımızla krizi çok iyi yönettik'' açıklamasında bulundu.

GÜÇLÜ VE İSTİKRARLI BİR YÖNETİM

Türkiye'nin bu krizi çok iyi yönetmesinin nedenlerinden birisinin hızlı karar verebilen, güçlü ve istikrarlı bir hükümete sahip olması olduğunu sözlerine ekleyen Bakan Yılmaz, ''Bu sayede dışarıdan destek almadan krizi çok iyi yönetebildik. Büyüme hızımız 2010 yılının ilk altı ayında yüzde 11'e ulaştı. İstihdamda son bir yıl içinde 1 milyon 600 bin kişi iş buldu. Kriz dünyadan geldi, ancak biz bunu çok iyi yönettik. Bununla gurur duymalıyız. Disiplinli bir bütçenin de bunda katkısı oldu. Finans ve bankacılık sistemimizin de güçlü olması nedeniyle kriz döneminde bir tek banka bile kapanmadı. Önümüzdeki yıllarda üretim, ihracat ve istihdamda çok daha farklı yerlere geleceğiz. Biz sanayi sektörünün her zaman yanındayız. Sanayicilerimizin de AR-GE çalışmalarına ağırlık vermesini istiyoruz. Bu noktada sanayici-üniversite işbirliğine büyük önem veriyoruz'' şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden skandal karar! AK Parti İl Başkanı'nı ziyaret eden Avrupa Şampiyonu Sude Nur Çakır'ın sözleşmesi feshedildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Pazarcılıktan su örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

Pazarcılıktan su örgütü yöneticiliğine! Çapkanlar'ın lüks araçları ve tekneleri görüntülendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title