Haberler

Bakan Kaya Şehit Yakınları ve Gazilerle Buluştu (2)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "15 Temmuz zaferine gölge düşürmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "15 Temmuz zaferine gölge düşürmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Sözde adalet yürüyüşü yapanlara seslenmek istiyorum; Hak ve adalet nedir? Eğer görmek istiyorsanız şehit ve gazilerimize bakın, onlar buradalar, milletimizle beraberler. Vatan ve hürriyet aşkı, bağımsızlık aşkı nedir? Eğer görmek istiyorlarsa rengini şehitlerimizin al kanından alan al bayrağımıza baksınlar." dedi.

Kaya, Bakanlık tarafından şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları için 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen program kapsamında, Gölbaşı Vilayetler Evi'ndeki yemeğe katıldı.

Bakan Kaya, yemek sonrasında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da, terörle mücadelede, yurt içinde ve yurt dışında vatan uğrunda can veren tüm şehitleri rahmet ve minnetle yad ettiklerini kaydetti.

15 Temmuz'un, demokrasi ve özgürlük mücadelesinin, vatan ve bayrak kavgasının verildiği kutlu bir gün olarak tarihe geçtiğini vurgulayan Kaya, "Sizler o gece, tarihte görülmemiş bir kahramanlık örneği sergilediniz. Vatan için ailenizden, eşlerinizden ve evlatlarınızdan vazgeçtiniz. Sizler, 15 Temmuz'da hak ve adalet için sokağa çıkarak milletimizin makus talihini yendiniz. Ölümüne bir direnişin ateşini yakarak, 15 Temmuz zaferini milletimize armağan ettiniz. 15 Temmuz, Türk milletinin gurur günüdür. Bu aziz millet sizlere minnettardır." ifadelerini kullandı.

"15 Temmuz'da sadece bir darbe girişimini önlemedik, aynı zamanda küresel bir kuşatmayı da püskürttük. Çünkü bu ihanet şebekesi, ipleri dışarda olan piyonlardan başka bir şey değil. Biz her şeyin farkındayız." diyen Fatma Betül Sayan Kaya, Türkiye'nin milli birlik ve beraberliğini bozmaya çalışanların beyhude bir çaba içinde olduğunu vurguladı.

"Tarihi kahramanlık destanlarıyla dolu bir milletin evlatlarıyız"

Bakan Kaya, Türkiye'nin gelişmesinden, kalkınmasından rahatsız olanlara inat hem demokrasiyi hem de ekonomik büyümeyi sürdüreceklerini belirterek, bu anlayışla umudu sonsuza kadar yaşatacaklarını, tüm şehitlerin ve gazilerin emanetlerine sahip çıkacaklarını aktardı.

Şehitlik makamının Allah katında peygamberlerden sonra gelen en yüce makamda olduğunu aktaran Kaya, "Biz öylesine büyük bir milletiz ki tarihin her döneminde gittiği her yere barışı ve adaleti götüren bir medeniyetin çocuklarıyız. Yurdumuzu, insanlık onurunu yaşatmak için Asya'dan Balkanlara, Afrika'dan Ortadoğu'ya dünyanın farklı coğrafyalarında mücadele eden bir ecdadın torunlarıyız. Şu anda dünyanın dört bir yanında, onlarca ülkede bizim şehitliklerimiz var. Ne mutlu bizlere ki tarihi kahramanlık destanlarıyla, hayırlarla, fedakarlıklarla dolu bir milletin evlatlarıyız." değerlendirmesinde bulundu.

"15 Temmuz gecesinin ilk şehidi, kahraman bir askerimiz"

Fatma Betül Sayan Kaya, 15 Temmuz direniş gecesinde Türkiye'nin, kadınların, gençlerin ayakta olduğunu anımsatarak, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde, Çengelköy'de, Kahramankazan'da, Genelkurmay Başkanlığının önünde, Kızılay Meydanı'nda, Gölbaşı Polis Özel Harekat Merkezinde ve daha birçok yerde milletin kahramanlık destanı yazdığını anımsattı.

Konuşmasında, 15 Temmuz'da ve terörle mücadele şehit olan vatandaşların hikayelerine de değinen Kaya, 4 çocuk babası olan ve umre ziyaretinde şehit olmak için dua eden Mesut Acu'nun Genelkurmay Başkanlığının önünde şehadet şerbetini içtiğini, Abdullah Tayyip Olçok'un babası Erol Olçok'la birlikte şehit olduğunu, 17 yaşındaki Uhud Kadir Işık'ın da Genelkurmayın önünde "Ben bu vatan için okudum" diyerek yaralı vatandaşları taşırken şehadete yürüdüğünü anlattı.

Bakan Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bülent Aydın, ilk şehidimiz. 15 Temmuz gecesinin ilk şehidi, kahraman bir askerimiz. Şanlı Türk ordusunun, peygamber ocağının kahraman askerlerinden bir tanesi. Ömer Halisdemir de bizim 'peygamber ocağı' dediğimiz şanlı ordumuzun bir mensubu olarak o gece, asker kılığındaki teröristlere karşı canını vereceğini bile bile hain komutanı öldürerek, şehadet şerbetini içti.

O gece milli irade için ölmeyi göze alan, Kızılay Meydanı'nda tanktan açılan ateşle şehit olan Battal İlgün'ü unutmayacağız. Al bayrağımıza rengini veren nice kahramanlar gibi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde şehit düşen Muhammed Yalçın'ı unutmayacağız. Şehit ve gazilerimizin hesabını vatan hainlerinden tek tek soracağız."

"15 Temmuz zaferine gölge düşürmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz"

Kaya, suçluların hukuk önünde en ağır cezayı alacağını vurgulayarak, "Aynı şekilde kahraman polisimiz Fethi Sekin, alçak bir saldırı sonucu şehit verdiğimiz kaymakamımız Muhammet Fatih Safitürk ile terörle mücadelede yurt içinde ve yurt dışında şehit verdiğimiz aziz şehitlerimizin her birinin tek tek hesabı sorulacak." diye konuştu.

Hazreti Ali'nin "Şahsınıza fenalık eden bir düşmanı affediniz. Lakin vatanınıza, milletinize fenalık eden bir kimseyi asla affetmeyiniz." sözünü anımsatan Bakan Kaya, Türkiye'ye, millete ihanet eden hiçbir teröristi, hiçbir terör örgütünü asla affetmeyeceklerinin altını çizdi.

Fatma Betül Sayan Kaya, "15 Temmuz zaferine gölge düşürmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Sözde adalet yürüyüşü yapanlara seslenmek istiyorum; Hak ve adalet nedir? Eğer görmek istiyorsanız şehit ve gazilerimize bakın, onlar buradalar, milletimizle beraberler. Vatan ve hürriyet aşkı, bağımsızlık aşkı nedir? Eğer görmek istiyorlarsa rengini şehitlerimizin al kanından alan al bayrağımıza baksınlar." ifadelerini kullandı.

"Böyle bir direnişin dünyada başka bir örneği yok"

Kaya, 15 Temmuz'da, terörle mücadelede, yurt içinde ve dışında destansı bir mücadele veren askerlerin, polislerin ve milletin al bayrak için can verdiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Böyle bir direnişin dünyada başka bir örneği yok. Ne mutlu bizlere ki böylesine kutlu bir zaferin gölgesinde, onurla, gururla çocuklarımızı büyütmeye devam edeceğiz. Bu toprağa verdiğimiz her şehidin, bu milletin her ferdi üzerinde hakkı var. Bu toprağa verdiğimiz her şehidin bu milletin üstünde hakkı var. Onların haklarını ifa etmenin yolu, onların uğruna can verdikleri değerlere sıkı sıkıya bağlı kalmaktan geçer. Aziz milletimize, siz değerli şehit yakını ve gazilerimize hizmet etmek bizler için her zaman büyük bir gurur vesilesidir. Şehit yakını ve gazilerimiz için bugüne kadar ne yapmamız gerekiyorsa, bugüne kadar hiç tereddüt etmeden, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın talimatlarıyla yerine getirdik. Bundan sonra da yerine getirmeye devam edeceğiz."

Bakan Kaya, 15 Temmuz'dan sonra artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını vurgulayarak, son bir yılda teröre ve teröristlere karşı zorlu kış koşulları dahil ülkenin dağlarını, ovalarını dar ettiklerine dikkati çekti.

Fatma Betül Sayan Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, güvenlik güçlerinin gece gündüz devam eden çabalarıyla terörü, hainleri bu topraklardan kazıyıp atacaklarını söyledi.

"15 Temmuz gecesini unutmayacağız, asla unutturmayacağız"

15 Temmuz gazilerinden Derya Ovacıklı da yaptığı konuşmada, hastaneden ağrı kesici alarak yemeğe katıldığını anlattı.

Ovacıklı, "15 Temmuz, en karanlık gecelerden biriydi. O gecede satılık ruhlar vardı karşımızda. Adları 'hain'di, ruhlarını satmışlardı. Bu vatanın ekmeğini yiyip, suyunu içip, bu vatana ihanet etmişlerdi." ifadelerini kullandı.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini engellemek için evlerinden çıkan Türk milletine teşekkürlerini ileten Derya Ovacıklı, " İşte biz böyle bir milletiz. Gücümüzü yüreğimizdeki imandan, vatan sevgisinden alırız. Bu öyle bir güçtür, karşımızda ne hain, ne suikastçi, ne terör örgütü şanlı tarihimizde de duramamıştır, bu tarihte de duramayacaktır. Durmasına izin vermeyeceğiz. 15 Temmuz gecesini unutmayacağız, asla unutturmayacağız." şeklinde konuştu.

Ovacıklı, ilk ameliyatından sonra "Vatan için bir bacak nedir ki" dediğini belirterek, "Vatan için Derya'nın bir bacağı değil canımız feda." dedi.

Mardin'in Derik ilçesinde görev yapan ve 27 Mart'ta şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün eşi Ayşegül Safitürk de eşiyle son akşam yemeklerini de Gölbaşı Vilayetler Evi'nde düzenlediklerini söyledi.

Safitürk, Doğu Anadolu'da 4,5 yıl geçirdiklerini aktararak, duygularını, "Bundan sonra bize çok büyük bir güç, sorumluluk düşüyor. Gidenler çok izzetli gitti. Bütün şehit eşlerinin, ailelerinin evinde yaşananlar benim evimde de yaşanıyor. Hala inanamıyorum, yanında gezdiğim, bulunduğum eşimin üstünde çiçekler açıyor. İnanamıyorsunuz, akıl idrak edemiyor bunu. Sadece ve sadece iman gücü buna cevap veriyor. Onlar bedenlerinden kurtuldular, asıl özgür olan onlar." sözleri ile dile getirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca düzenlenen programda, 15 Temmuz konulu fotoğrafların yer aldığı sergi de açıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Muhammet Fatih SAFİTÜRK Fatma Betül Sayan Kaya Kızılay Türkiye Politika Güncel Haberler

title