Haberler

Bakan Kaya Arakan'a Yardım İçin Düzenlenen Ölüme Sürgün Programına Katıldı

İdris TİFTİKÇİ İstanbul DHAAile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Hazar Derneği öncülüğünde 20'yi aşkın dernek tarafından Arakanlı Müslümanlara yardım için düzenlenecek Ölüme Sürgün programına katıldı.

İdris TİFTİKÇİ İstanbul DHA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Hazar Derneği öncülüğünde 20'yi aşkın dernek tarafından Arakanlı Müslümanlara yardım için düzenlenecek Ölüme Sürgün programına katıldı.

Programda, AK Parti genel başkan yardımcısı İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan, Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan, dernek başkanları ve üyeleri hazır bulundu.

ARAKAN, HEPİMİZİN ORTAK DERDİ VE ACISI, İNSANLIK İÇİN KANAYAN BİR YARADIR

Bakan Fatma Betül Sayan Kaya programda yaptığı konuşmada, Bugün buraya Arakanlı Müslüman kardeşlerimiz için toplandık. Dünyanın sağır duvarlarını yıkmak, kimsesizlerin kimsesi olmak, kardeşliği kucaklamak için buradayız. Arakan, hepimizin ortak derdi ve acısı, insanlık için kanayan bir yaradır. Türkiye olarak bu yarayı sarmak için seferber olduk. Dünya bu zulme kör, sağır ve dilsiz kalsa da Türkiye'nin vicdan seferberliği binlerce kilometre ötede Arakanlı kardeşlerimize güç veriyor. Zulüm üzerinden siyaset yapanlar, güçlerinin mutlak olduğunu zannedenler er ya da geç yüreklerindeki kin ve nefrete yenileceklerdir. Masum ve mazlum insanları koruyamayan, kadınları, çocukları ve yaşlı insanları kötü muameleye ve etnik temizliğe tabi tutanlara karşı insan olmaktan gelen bir sorumluluğumuz var. Eğer bugün bu sorumluluk ciddiye alınmıyor ve bu zulmü durdurmak için adım atılmıyorsa bunda herkesin ağır bir vebali vardır. Tarih bu vebalin muhataplarını kara bir lekeyle kaydedecektir. Zulüm ve baskılara seyirci kalarak, masum kadınların ve çocukların çektiği acıyı seyrederek kimse medeniyet iddiasında bulunamaz. dedi.

Bakan Kaya sözlerini şöyle sürdürdü

Eğer bir medeniyet iddiamız varsa bunun temeli insani değerleri korumada gösterdiğimiz gayrettir, masumların gözyaşını dindirmek için verdiğimiz emektir. Bunun temeli elbette Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi 'dünya beşten büyüktür' diyebilmektir. İşte dünya bu gerçeği gördüğü ve idrak ettiği zaman o zaman daha yaşanılabilir, daha adil bir yer olacaktır. Arakan meselesi insanlığın sınıfta kaldığı, adaletsizliğin, hukuksuzluğun, vicdansızlığın hakim olduğu meselelerin başındadır. Bu feryadı dindirmek için harekete geçmediğimiz her saniye daha fazla Arakanlı Müslüman kadın ve çocuk bu dayanılmaz manzaranın içine sürüklenmektedir.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatma Betül Sayan Kaya Ak Parti İstanbul Arakan Politika Güncel Haberler

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Bakmadan Geçme

Mauro Icardi serbest kalma, çıkış maddesi var mı? #129300 Icardi instagram'da Galatasaray'ı sildi mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 6 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 6 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 6 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 6 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 6 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 6 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 6 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 6 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Anthony Martial Galatasaray'a gelecek mi? Transferde son durum Fransa Lüksemburg maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Fransa Lüksemburg hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title