Haberler

Bakan Yanık Aile Destek Programı'nın detaylarını paylaştı: Gelir durumuna göre yıllık 5.400 ile 7.200 lira arasında yardım yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 milyar liralık ilave bütçeye sahip olan Aile Destek Programı'nın ilk ödemesinin temmuz ayında yapılacağını duyurmasının ardından, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık programın detayları paylaştı. 12 ay süreyle ödenecek maddi yardımdan, daha önce hiç sosyal yardım almamış vatandaşların da faydalanabileceğini söyleyen Bakan Yanık, "Gelir durumuna göre yıllık 5 bin 400 ile 7 bin 200 lira arasında yardım yapacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Külliye'deki Kabine Toplantısı'nın ardından zirvede alınan kararları kamuoyu ile paylaştı. Erdoğan Aile Destek Programı'na ilişkinkin de önemli mesajlar verdi.

"İLK ÖDEMESİNİ TEMMUZDA YAPIYORUZ"

Kabine Toplantısı sonrası ulusa seslenen Erdoğan, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız düzenli ve süreli yardım programlarından faydalanan tüm aileleri ziyaret ederek insanlarımızı dinleyecek, ihtiyaç tespiti yapacaktır. 15 milyar liralık ilave bütçeye sahip, 12 ay süreyle devam edecek olan aile destek programının ilk ödemesini Temmuz ayında yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

BAKAN YANIK: BAŞVURULAR BAŞLADI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık,Aile Destek Programı'nın detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı. Bakan Yanık ,12 ay süreyle ödenecek maddi yardımdan, daha önce hiç sosyal yardım almamış vatandaşların da faydalanabileceğini bildirdi. Bakan Yanık, paylaşımında, "12 ay süreyle ödenecek olan, gelir durumuna göre yıllık 5 bin 400-7 bin 200 lira maddi yardımdan, daha önce hiç sosyal yardım almamış vatandaşlarımız da faydalanabilecek. Türkiye Aile Destek Programı'na başvurular başladı." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın duyurduğu Aile Destek Programı'nın detaylarını Bakan Yanık paylaştı: Yıllık 7 bin 200 lira maddi yardım sağlanacak

"ÖDEMELER BAYRAMDAN ÖNCE HESAPLARDA"

Yaklaşık 4 milyon haneye bir yılda 15 milyar liralık maddi destek sağlanacağını bildiren Yanık, şunları kaydetti: "Ödemeler 12 ay boyunca süreli ve aylık olarak yapılacak. Bugünden itibaren e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza giderek başvurabilirsiniz. Hiçbir sosyal yardımdan faydalanamayan vatandaşlarımız da başvuru yapabilecek. İlk destek ödemesi Kurban Bayramı'ndan önce hesaplarda."

Kaynak: AA / Ekonomi

Derya Yanık Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ömer 55. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 6-7 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Selahaddin Eyyubi 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 6 Mayıs Pazartesi 2024? Survivor kim kazandı? 6 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Gama Beyin Dalgaları: Ne İşe Yarar ve Nasıl Artırılır? Kabine toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine toplantısı kararları ne zaman açıklanacak, devam ediyor mu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak? Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (1)

soner keskin:

EYT mağdurların da sorunları seçimlerden önce çözülmeli.

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title