Haberler

Bahçelievler'de Devlet Dert Dinledi

Güncelleme:

"Nerede bu devlet" devrini geride bırakan Türkiye'nin artık vatandaşına mahcup olup, özür dileyebilen kaymakamları var.

Bahçelievler Kaymakamı Şevket Cinbir Belediye Başkanı Osman Develioğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Basri Özbay ile birlikte okullardaki veli toplantılarına katılarak vatandaşların dilek ve taleplerini dinledi ve sorularını cevaplandırdı.

Toplantılara Kaymakam Cinbir ile iştirak eden Belediye Başkanı Osman Develioğlu velilerin Belediye hizmetlerine yönelik yaptıkları talepler ve sorulan sorularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Amaçlarının vatandaşların kendilerine sunulan kamu hizmetleriyle ilgili talep, dilek, tespit ve eleştirilerini dinleyerek daha iyi bir yönetişim örneğini ortaya koymak, vatandaş- devlet ilişkilerini geliştirmek, vatandaşına hizmet için var olan bir devletin Bahçelievler' deki en üst yöneticisi olan Kaymakam, yerel yönetici Belediye Başkanı'nın takip ve müdahale edeceği olayları tespit ederek; ilgili kurum ve kuruluşları daha iyi hizmet sunar hale getirmek olduklarını belirten Kaymakam Cinbir, "Bu süreçte 20 okulumuzda vatandaşlarımızla buluştuk, 6000(Altı bin) civarında kişi ile doğrudan, yüz yüze iletişim kurma fırsatı bulduk. Vatandaşlarımızın belediye hizmetlerinden, emniyet hizmetlerine, sağlık hizmetlerinden sosyal yardım ve sosyal hizmetlere kadar devletimizin Bahçelievler ölçeğinde sunduğu kamu hizmetleri ile ilgili talep, tespit ve eleştirilerini dinleme ve gerektiğinde yazdıkları notlardan okuma fırsatı bulduk. Elde ettiğimiz tespitleri ilgili kurum ve kuruluşlarımızla değerlendirerek Bahçelievler'de Kamu hizmetlerinin kalitesini arttırmaya, eksikliklerimizi ve aksaklıklarımızı tamamlamaya yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın tespitleri, talepleri ve eleştirileri bizim için çok önemlidir. Demokratikleşme ve sivilleşme sürecinde ciddi gelişmelerin yaşandığı ülkemizde homurdanan değil konuşan, sıkıntılarını, fikir ve eleştirilerini asıl muhatapları ile paylaşan, çevresine ve çevresindekilere karşı duyarlı, paylaşma ve sosyal yardımlaşma ve dayanışma bilinci olan bireylerin oluşturduğu bir toplum hedefliyoruz. Bu toplantılarda her şeyden de önemlisi her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz birlik ve beraberliğimizin pekişmesi, komşuluk ilişkilerinin güçlenmesi için paylaşımlarda bulunuyoruz" dedi.

EĞİTİM SADECE ÖĞRETMENLERE BIRAKILAMAYACAK KADAR ÖNEMLİ


Kaymakam Cinbir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Okullarımızda bize emanet edilmiş 120 bin çocuğumuzu geleceğe hazırlama, geleceğin güçlü Türkiye' sinin onurlu bireyi olmalarını sağlamak için herkese düşen sorumlulukların altını çiziyoruz. Çocuklarımızın eğitim gördüğü okullarımızın bahçelerinin dışında çocuklarımızın karşılaştıkları olumsuzlukları gidermek için sorumlu kurum ve kuruluşların duyarlılığının arttırılması, okul ve okul dışında güvenli ortamların oluşturulması için hayata geçirilecek projeler üzerinde çalışıyoruz. Örneğin problemli çocuklarımızı tespit edilerek aileleriyle de iletişim kurarak bunların problemlerini ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Eğitim sadece öğretmenlere bırakılamayacak kadar önemli bir iştir. Bunun için bize düşen görevleri tespit etmek çok önemlidir. Öğretmenin dışındaki yöneticilerin duyarlılığını arttırmamız gerekiyor".

KAYMAKAMA ÜZÜNTÜ YAŞATAN HADİSE

"Toplantılarda ilginç ve bazen çok üzücü tespitlerimiz oldu" diyen Kaymakam Cinbir, gözlerini yaşartan hadiseyi şöyle aktardıç "Türk Telekom Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ndeki toplantıda öğrencimiz Ömer Yıldırım'ın babası "Oğlum tekerlekli sandalye ile geziyor. Okula getirip - götürmekte zorlanıyorum. Büyükşehir Belediyesi, Bahçelievler Belediyesi, Özürlüler Müdürlüğüne başvurdum. Hatta Kaymakamlığa da dilekçe verdim ama bir sonuç alamadım, kimseden destek göremedim." dediğinde insanlığımdan utandım. Ve "Biz iki öğrencimizi Bahçelievler Ticaret Meslek Lisesi'ne taşıyoruz. Bunun için özel donanımlı Kaymakamlığa ait aracımız var. Siz bize derdinizi anlatma fırsatı bulamamışsınız. Dilekçeleri her zaman ben görmüyorum. Bizim bir eksikliğimiz olmuş iletişimde. Sizden özür diliyorum. Pazartesi sabah çocuğunuzu evinizden biz almaya başlayacağız" dedim. Toplantıya katılanlar bunu alkışladı. Mahcup oldum. Keşke daha önceden haberim olabilseydi. Bu ve buna benzer iletişim eksikliği yaşanmasın, vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu zamanda yanında olabilmek istiyorum. Bunun için herkesin duyarlılığına ve yardımına ihtiyacımız var. Bu toplantılara devam edeceğiz. Ayrıca geçmiş yıllarda yaptığımız gibi mutlaka okullarımızda çocuklarımızı da dinlemeye onların tespit, talep ve eleştirilerini almaya devam edeceğiz. "

haberler.com

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Osman Develioğlu Bahçelievler Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title