Haberler

Bahçeli, DTP'li Ahmet Türk'le Tokalaştı

'Bunlar Meclis'te Kavga Eder' Denilen Devlet Bahçeli, DTP'li Ahmet Türk'le Genel Kurul'da Tokalaşarak Demokrasi Dersi Verdi ve Tarihe Not Düştü.

TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerinin 23. dönem çalışmaları öncesi yemin merasimi ilginç görüntülerle başladı.

Genel Kurul, yemin töreni için saat 14.30 sıralarında açıldı. Milletvekilleri Genel Kurul salonunu yavaş yavaş doldurmaya başladılar. Saat 14.55 sularnıda MHP lideri Devlet Bahçeli muhalefet kulisindeki kapıdan, beraberinde MHP'li milletvekilleriyle birlikte girerek, salondaki yerine geçti. Ardından da DTP'li Ahmet Türk ve beraberinde DTP'li vekillerle birlikte salona girerek yerlerine geçtiler.

DTP'LİLER KISA SÜRE BİRBİRİYLE KONUŞTU SONRA BAHÇELİ'YE GELDİ

DTP'li Türk, Sakık, Kaplan ve Tuğluk kısa bir süre aralarında konuştular. Sonra da Türk ve DTP'li vekiller hep birlikte yerlerinden kalkarak MHP Lideri Bahçeli'nin oturduğ uyere gelip, Bahçeli ile tokalaştılar. Bahçeli ile ilk tokalaşan Ahmet Türk oldu. Ardından da diğer DTP'liler Bahçeli ve Bahçeli'nin yanında oturan diğer MHP milletvekilleriyle tokalaşıp yerlerine geçtiler.

Ardından salona Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik girdi. Çelik Bahçe'liyle ve DTP'li Türk ile diğer DTP'lilerle tokalaştı.

Sonrasında salona TBMM eski Başkanı Bülent Arınç girdi. Arınç da milletvekili ve Bahçeli ile tokalaşıp yerine geçti.

Salona giren ikinci lider ise CHP Genel Başkanı Baykal oldu. Baykal, Bahçeli'nin önünden geçti ve tokalaşmadı. Bahçeli'yle Baykal ile beraber salona giren Mehmet Sevigen tokalaştı.

Baykal'dan kısa bir süre sonra da salona AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Milletvekili ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül birlikte girdiler.

Genel Kurul saat 15.00'te en yaşlı üye sıfatıyla CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ başkanlığında açıldı. En genç geçici katip üyelerde divandaki yerlerini aldılar. Ardından İstiklal Marşı okundu.

Oturumu açılışında, seçimlerden hemen sonra Ankara'dan İstanbula mazbatasını almak üzere giderken Esenboğa Havaalanı yolunda geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden MHP İstanbul Milletvekil Mehmet Cihat Özönder için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

(AU-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title