Haberler

Baba ve Oğulları Aynı Üniversitede Hem Okuyor Hem Çalışıyor

Güncelleme:

Siirt'te yaşayan Mehmet Salih Demircan ve çocukları, aynı üniversitede inşaat teknolojisi programında eğitim görüp aynı inşaatta çalışıyor. Baba ve oğulları, hem gelir elde ediyor hem de okulda öğrendikleri teknik bilgileri sahada uygulama imkanı buluyor. Hedefleri inşaat mühendisliği bölümünde okumak olan aile, birlikte öğrenmenin avantajını yaşıyor.

Siirt'te yaşayan 45 yaşındaki Mehmet Salih Demircan, çocukları Mehmet Şerif ve Mehmet Emin Demircan ile hem aynı üniversitede inşaat teknolojisi programında eğitim görüyor hem de aynı inşaatta çalışıyor.

Diyarbakırlı olan ve çocuk yaşta inşaatlarda çalışmaya başlayan Mehmet Salih Demircan, mesleğini 2 yıl önce yerleştiği Siirt'te sürdürmeye başladı.

Yapımı süren 400 yataklı Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ek binası inşaatında görev yapan 4 çocuk babası Demircan, bir bölümünü örgün okuduğu liseyi açık öğretimden tamamlayarak mezun oldu.

Demircan ve 23 yaşındaki oğlu Mehmet Şerif, birlikte hazırlandıkları sınavda başarılı olarak 2022-2023 akademik yılında Siirt Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi Programında okumaya başladı.

Demircan'ın 22 yaşındaki oğlu Mehmet Emin de inşaat teknolojisi programına kaydoldu. İkinci sınıfta okuyan Demircan ve oğlu Mehmet Şerif ile 1. sınıfta okuyan Mehmet Emin bazı ortak derslere aynı sınıfta girip birlikte eğitim alıyor.

Baba ve oğulları kentteki hastane binası inşaatında birlikte çalışarak hem gelir elde ediyor hem de okulda öğrendikleri teknik bilgileri sahada uygulama imkanı buluyor.

Demircan ve oğulları, ön lisans eğitimini tamamladıktan sonra Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile lisans programına geçiş yapıp inşaat mühendisliği bölümünde okumayı hedefliyor.

"Birlikte öğrenmeye, birbirimizin eksikliklerini gidermeye çalışıyoruz"

İki oğluyla omuz omuza hem eğitimi hem de hayat mücadelesini sürdüren baba Mehmet Salih Demircan, AA muhabirine, küçük yaşta iş hayatına atılmak zorunda kaldığı için eğitimini bir süre ertelediğini söyledi.

Çocuklarıyla eğitimini sürdürmeye karar verdiğini ifade eden Demircan, "İki çocuğumla hem bu şantiyede işçilik yapıyoruz hem de aynı üniversitede okuyoruz. Birlikte öğrenmeye, birbirimizin eksikliklerini gidermeye çalışıyoruz. Bu bize avantaj sağlıyor." dedi.

Baba ve oğullarının hedefi mühendis olmak

İki oğluyla beraber okula gittiğinde bu durumun başlarda garipsendiğini dile getiren Demircan, bunun zamanla gurur verici hale geldiğini belirtti.

Demircan, şunları söyledi:

"Eğitim hayatımızı güzel bir şekilde devam ettirmek çocuklarım için de güzel bir duygu. Olumlu tepkiler de alıyorum. Oğullarımla DGS ile inşaat mühendisliği bölümünü de kazanmayı hedefliyoruz."

"Babayla okumak tuhaf bir duygu"

Mehmet Şerif Demircan da babasıyla aynı sınıfta okumanın ve aynı mesleği paylaşmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

"Aslında herkese tuhaf gelen bir durum, babayla okumak. Kardeşleriyle okul okuyan var ama babayla okumak tuhaf bir duygu." ifadelerini kullanan Demircan, önceleri bunun nasıl karşılanacağını bilemediği için okula tedirgin gittiğini söyledi.

Demircan, "Genç insanlarız, çevremizin tepkisini merak ediyoruz ama ilk günden itibaren bu durumu aştım. Babamın genç ve diyaloglarının arkadaşça olması bize olumlu yansıdı hatta babamla ağabey kardeş gibi bizi algıladılar. Meslekteki en önemli yol gösterici babamın tecrübeleri. Hatam olduğunda babam bana bunu gösteriyor. Bu da çok güzel bir yol çizebiliyor bana. Onun bana çok faydası var, tecrübe anlamında. Herkesin babasıyla çalışması gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.

"Aynı sırayı paylaştığımızda aramızda güçlü bir bağ oluyor"

Mehmet Emin Demircan da babası ve ağabeyinin hem meslektaşı hem sınıf arkadaşı olmasının kendisine büyük avantaj sağladığını söyledi.

"Aynı sırayı aynı dersi paylaştığımızda aramızda daha güçlü ve güzel bir bağ oluyor. Babam ve ağabeyimle sahada da çalışıyoruz." diyen Demircan, babalarının izinden gittiklerini ifade etti.

Bu tecrübe ile ileride güzel yerlere geleceklerine inandığını anlatan Demircan, "Okumanın yaşı yok. Bunu en iyi babamdan öğrendik." şeklinde konuştu.

Demircan, hedefleri olan inşaat mühendisliği bölümünde de babası ve ağabeyiyle aynı sıraları paylaşmayı umut ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Salih Çocuk Siirt Baba Eğitim Güncel Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Özel'den Erdoğan'ın 'İadeiziyareti hazmedemediler' sözlerine sert yanıt

Özel'den Erdoğan'ın "İadeiziyareti hazmedemediler" sözlerine sert yanıt

Bakmadan Geçme

Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 16 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? KURBAN BAYRAMI NAMAZI KILINIŞI | Kurban Bayramı namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Bayram namazına nasıl niyet edilir, kaç tekbir alınır? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor?
Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title