Haberler

Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç.Dr.Nesibova'dan Giresun Üniversitesi'ne Ziyaret.

Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç.Dr.Necibe Nesibova, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Aygün Attar'ı makamında ziyaret ederek, üniversite ve Giresun hakkında bilgiler aldı.

Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar'ı makamında ziyaret ederek, üniversite ve Giresun hakkında bilgiler aldı.

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'ndeki görüşmelerinin ardından Giresun'a gelen Doç Dr. Necibe Nesibova, Rektörlük Senato Salonu'nda üniversitedeki Azerbaycan'dan gelen bir grup öğrenciyle toplantı

yaparak onlarla görüştü. Toplantının ardından Rektör Attar, Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova ile birlikte, sırasıyla Gazipaşa Yerleşkesi'ndeki fakülteleri, ardından da Nizamiye Yerleşkesi'ndeki Tıp Fakültesi'ni gezdiler. Fakülteye hayran kaldığını söyleyen Nesibova, "Her şey düşünülerek hazırlanmış, sayın Rektör ve üniversite yönetimini kutluyorum" dedi.

Rektör Attar, daha sonra üniversite Sahil Sosyal Tesisleri'nde Nesibova onuruna Azerbaycan'dan gelen öğrencilerin de katıldığı bir yemek verdi.

"GİRESUN ÜNİVERSİTESİ'NE ÖZEL ÖNEM VERİYORUZ"

Burada bir değerlendirme yapan Doç. Dr. Necibe Nesibova, Azerbaycan'dan gelen öğrencilerin eğitim-öğretim gördüğü üniversiteleri ziyarete etmek amacıyla Karadeniz'e geldiğini belirterek "Ama Giresun Üniversitesi'nin rektöründen dolayı bizdeki yeri çok farklı. Özel önem veriyoruz. Bu nedenle buraya daha fazla zaman ayırmak istedim. Öğrencilerimizin burada güvenle okuduklarını, ailelerinden ayrı olsalar bile bir anneleri olduğunu ve her türlü sorunlarının çözüldüğünü gördüm. Zaten bilgimiz vardı ama Giresun Üniversitesi bizim için ülkemizin geleceği olan gençlerimizin kalitesi yüksek eğitim görecekleri bir üniversitedir. Sayın Rektör eğitim ve öğretimin altyapısını eksiksiz olarak hazırlamış. Çocuklarımızı burada mutlular " dedi.

Prof. Dr. Aygün Attar ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Sayın Doç. Dr. Nesibova, daha önce aramadan bize sürpriz yaparak geldiler. Biz de kendisini üniversitemizin tüm birimlerini hiçbir hazırlık yapmadan, en doğal haliye gezdirerek bilgiler verdik. Çok olumlu toplantılar yaptık. Kendisi buradan olumlu izlenimler ayrılıyor. Azerbaycan Eğitim Bakanlığı'na öğrencilerin tercihlerini üniversitemize yönlendirecek olumlu görüşlerden oluşan bilgiler vereceklerini umuyorum. Giresun Üniversitesi uluslararası bir üniversitedir. Bu farklılığımızı pekiştiren; bu yıl hemen hemen dünyanın her ülkesinden ve de özellikle Azerbaycan'dan ve aynı coğrafyadaki Türk Cumhuriyetleri'nden gelen öğrencilerimiz olmuştur. Bu sayı her yıl katlanarak artacaktır" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Giresun Üniversitesi Aygün Attar Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title