Haberler

Avrupali Gençlere Türkiye Anlatılıyor

Avrupalı Gençlerin Gözünde Türkiye İmaji Projesi' Kapsamında Bursa'ya Gelen Yabancı Öğrencilere Türkiye Ekonomisi Hakkında Bilgi Verildi.

Bursa Kent Konseyi desteğiyle hazırlanan, Sosyal Politikalar Derneği (SOMER) ve AIESEC işbirliği ile yürütülen 'Avrupalı Gençlerin Gözünde Türkiye İmajı Projesi' kapsamında Bursa'ya gelen toplam 12 yabancı öğrenciye, İktisadi Kalkına Vakfı'ndan (İKV) Uzman Sema Gençay Çapanoğlu tarafından Türkiye ekonomisi genel hatları ile anlatıldı.

Avrupa Birliği (AB) Sivil Toplum Diyalogu 2-Mikro Hibe Programı kapsamında desteklenen 'Avrupalı Gençlerin Gözünde Türkiye İmajı Projesi' atölye çalışmaları ile devam ediyor.

Bursa Kent Konseyi ofislerinde gerçekleşen atölye çalışmasında İKV'den Uzman Sema Gençay Çapanoğlu, Türkiye ekonomisinin 2010 yılı verilerine göre dünyanın 16'ncı, Avrupa'nın ise Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya ve İspanya'dan sonra 6. büyük ekonomisi olduğunu dile getirdi. Türkiye ekonomisinin, AB'ye katılan yeni üyelerin toplam ekonomisinden daha büyük durumda vurgulayan Çapanoğlu, Türkiye'nin AB uyum süreci içinde pek çok yeni yasa ve uygulamayla da ekonomiye destek verdiğini anlattı. Çapanoğlu, "Türkiye 1995-2001 yılları arasında yüzde 71 enflasyona sahipken, 2002-2010 arasında bu oran yüzde 11.8 kadar inmiştir. Temmuz 2011 itibariyle de bu oran yüzde 6.3 olmuştur. Türkiye'nin gelişen ekonomi ilişkileriyle 1980'lerde 10.42 milyar dolar olan ticaret hacmi, 2008'de 324.90 milyar dolar olmuştur. Elbette ekonominin iyileşmesinde ülke politikalarının yanı sıra nüfus gibi pek çok etken mevcuttur. Türkiye'de yaş ortalaması 29'dur. Oysa Avrupa ortalaması 40 civarındadır" dedi.

Etkinlikle ilgili olarak konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, "Kent konseyindeki Sivil Toplum ve Projeler ofisimizin desteğiyle AB projeleri kapsamında ülkemizle ilgili araştırmalar yapan öğrenciler, ülkemizin kalkınmasıyla ilgili konularda atölye çalışması yapıyor. Kent Konseyi olarak Bursa'nın dışa yönelik çalışmalarında etkin bir şekilde yer alıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title