Haberler

Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası, Sağlık Hizmetlerinin İyileştirilmesi İçin Türkiye'ye Vereceği 250 Milyon Euroluk Krediyi Onayladı

Güncelleme:

Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası (CEB) Yönetim Kurulu, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından, sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi için Türkiye’ye vereceği 250 milyon euroluk krediyi onayladı. CEB, konuya ilişkin, “CEB’in Türkiye Cumhuriyeti’ne verdiği ve yeni onaylanan 250 milyon euro tutarındaki kredi, kısa vadede kritik sağlık hizmetlerini iyileştirme, orta vadede dayanıklı sağlık altyapısını yeniden inşa etme çabalarında hükümete destek olacak. Sağlık hizmetlerinin sürdürülmesine yardımcı olmanın, 14 milyon kişiye ev sahipliği yapan ve önemli bir tarım merkezi olan bölgeden olası göç akımlarını da önlemesi bekleniyor” açıklamasını yaptı.

Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası (CEB) Yönetim Kurulu, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından, sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi için Türkiye'ye vereceği 250 milyon euroluk krediyi onayladı. CEB, konuya ilişkin, "CEB'in Türkiye Cumhuriyeti'ne verdiği ve yeni onaylanan 250 milyon euro tutarındaki kredi, kısa vadede kritik sağlık hizmetlerini iyileştirme, orta vadede dayanıklı sağlık altyapısını yeniden inşa etme çabalarında hükümete destek olacak. Sağlık hizmetlerinin sürdürülmesine yardımcı olmanın, 14 milyon kişiye ev sahipliği yapan ve önemli bir tarım merkezi olan bölgeden olası göç akımlarını da önlemesi bekleniyor" açıklamasını yaptı.

CEB Yönetim Kurulu, 50 binden fazla insanın yaşamını yitirmesine ve çok sayıda insanın yaralanmasına yol açan 6 Şubat'taki depremlerin ardından, sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi amacıyla Türkiye'ye vereceği 250 milyon euroluk kredi ile Afet Önleme ve Toparlanma Fonu kurulmasını onayladı. CEB, konuya ilişkin dün yazılı bir açıklama yaptı. CEB'in açıklaması şöyle:

"CEB, bugün yapılan olağanüstü Yönetim Kurulu toplantısında, Türkiye'de sağlık sektörünün son depremlerin ardından toparlanmasına yardımcı olacak yeni bir krediyi onayladı. Yönetim Kurulu ayrıca, yeni bir Afet Önleme ve Toparlanma Fonu kurulmasını da onayladı.

6 Şubat 2023 tarihinde ülkeyi vuran yıkıcı depremler nedeniyle hastaneler ve sağlık tesisleri ciddi hasar görürken CEB'in Türkiye Cumhuriyeti'ne verdiği ve yeni onaylanan 250 milyon euro tutarındaki kredi, kısa vadede kritik sağlık hizmetlerini iyileştirme, orta vadede dayanıklı sağlık altyapısını yeniden inşa etme çabalarında hükümete destek olacak. Sağlık hizmetlerinin sürdürülmesine yardımcı olmanın, 14 milyon kişiye ev sahipliği yapan ve önemli bir tarım merkezi olan bölgeden olası göç akımlarını da önlemesi bekleniyor. CEB'in kredisi, CEB Başkanı Monticelli'nin 20 Mart 2023 tarihinde yapılan AB Donörler Konferansı'nda açıkladığı 500 milyon euroluk taahhüdün bir parçasıdır.

Başkan Monticelli, konuya ilişkin, 'CEB'in, şu anda desteğe en çok ihtiyaç duyulan sektörlerden biri olan sağlık hizmetlerine yönelik yeni finansmanı hızlı bir biçimde Türkiye'ye ve halkına sağlayabilmesinden son derece gurur duyuyorum' dedi."

Kaynak: ANKA / Güncel

Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Konseyi Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title