Haberler

Avrupa Bölgeler Asamblesi Toplantısı

AER Başkanı Bozatlı: "Çok dinamik bir ülkedeyiz.

Avrupa Bölgeler Asamblesi (AER) Başkanı Hande Özsan Bozatlı, "Çok dinamik bir ülkedeyiz. Zaman zaman türbülanslarımız oluyor ama sonuçta iniş çıkışlar olacaktır. AB'nin bizden vazgeçtiğini düşünmüyorum biz de onlardan vazgeçmedik" dedi.

Edirne Valisi Hasan Duruer ve AER Başkanı Bozatlı, AER'in açılış toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

Bozatlı, toplantıda, AER'in 230 Avrupa bölgesinin, 18 uluslararası bölgesel kurumun üye olduğu bölgelerin politik sesi olduğunu söyledi. AER'in stratejik bir kurum olduğuna dikkat çeken Bozatlı, şöyle konuştu:

"Geçen yıl mayıs ayında kişisel çabalarımın yanında bunda ülkemizin son yıllardaki siyasi istikrarının, Başbakanımızın, partimizin büyük desteği oldu ve böyle bir kurumun başına ilk kez AB dışında bir Türk başkanı seçildi, bu hepimiz adına bir güç. Kurumumuz bölgelerin lobisini yapan, gerektiğinde Avrupa'nın merkezi hükümetlerine halkların haklarını savunan bir kurum. Türkiye açısından lobi olarak bakıldığında stratejik bir kurum. Türkiye'den 16 ülke üye. AB'ye sınır bu güzel ilde, güzel toplantılar yapacağız."

Bozatlı, AB'nin büyük bir ekonomik krizde olduğunu, bu nedenle girişimcilik konusunda yapılacak faaliyetlerin onlar açısından çok önemli olduğunu söyledi.

"AB, Türkiye'den ne istiyor"

Bozatlı, bir gazetecinin, "AB Türkiye'den tam olarak ne istiyor?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Bir taraftan Türkiye siyasetini temsil ediyorum, bir taraftan Avrupa bölgelerini temsil ediyorum, Tabii Türkiye açısından uzun bir süreç. Türkiye gibi büyük bir coğrafyanın AB gibi bir birliğe girişi kısa sürede örneğin Avrupa'nın küçük bir ülkesi kadar kolay olmayacağını tahmin edebiliyorum. İki tarafın da şapkalarını önüne koyarak karşılıklı neler istediğini söylemesi lazım. İki tarafın da atması gereken adımlar var. Zorlu bir süreç ama Türkiye'nin bu adımdan geri atmayacağını bir Türk siyasetçi olarak söylüyorum. Ben karamsar değilim, ortak bir noktada buluşacağımıza inanıyorum."

Bozatlı, Türkiye'nin son 10 yılda Avrupa'da tanınırlığının arttığına dikkati çekerek, "Avrupa'nın son 10 yılda Türkiye'ye bakışıyla şimdiki bakışı çok farklı. En azından uluslararası alanda tanınırlılığımız ve kredimizin arttığını görüyoruz. Çok dinamik bir ülkedeyiz. Zaman zaman türbülanslarımız oluyor ama sonuçta iniş çıkışlar olacaktır. AB'nin bizden vazgeçtiğini düşünmüyorum, biz de onlardan vazgeçmedik" diye konuştu.

Ekonomik ve Bölgesel Gelişim Başkanı Marian Konstantin Vasile de aynı sorunun yanıtına yaptığı katkıda Türkiye'ni AB yolunda doğru yolda olduğunu kaydetti.

Edirne Valisi Duruer de önemli bir toplantıya ev sahipliği yapıldığını ve bu tarz etkinliklerin Edirne'nin tanıtımına büyük katkı sağladığını söyledi.

Toplantının başlığı olan, "Sürdürülebilir kalkınma için girişimcilik" konusunun çok yerinde bir başlık olduğunu ifade eden Duruer, "İster gelişmiş, ister gelişmekte olan ülke olsun sürdürülebilir bir kalkınma için girişimcilik şart" dedi.

Toplantı, yarınki çalıştayların ardından sona erecek. - Edirne

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Duruer Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title