Haberler

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu DEB Partisine Destek Çağrısı Yaptı

Güncelleme:

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde DEB Partisine destek çağrısı yaptı. Federasyon, Batı Trakya Türklerinin varlığını güçlendirmek için DEB Partisine oy verme çağrısı yaptı.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 9 Haziran'da yapılacak Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde Dostluk, Eşitlik, Barış (DEB) Partisine destek çağrısı yaptı.

Federasyon tarafından sosyal medya üzerinden yayımlanan açıklamada, Batı Trakya Türklerinin Avrupa ve Yunanistan'daki varlıklarını güçlü şekilde hissettirebilmek için DEB Partisine destek verilmesinin önemi vurgulanırken, tüm Batı Trakyalı Türklere oy verme haklarını kullanmaları çağrısı yapıldı.

DEB Partisinin 2014 ve 2019'daki AP seçimlerinde büyük başarı elde ettiği hatırlatılan açıklamada, "DEB Partisi, Batı Trakya Türk toplumunun gür sesini ve taleplerini tüm Avrupa'ya duyurmayı, ülkemizde varlığımızı inkar edenlere 'Varız ve Türk'üz' mesajını güçlü şekilde vermeyi amaçlıyor." denildi.

DEB, 2014'te ilk kez katıldığı AP seçimlerinde Rodop, Meriç ve İskeçe illerinde Türk seçmenlerin büyük bölümünü bünyesinde toplayarak, yaklaşık 43 bin oyla birinci sırada yer almıştı.

26 Mayıs 2019'da da yerel seçimlerle birlikte gerçekleştirilen AP seçimlerinde DEB, Batı Trakya'daki 3 ilin 2'sinde birinci çıkmıştı.

Yasa gereği ülke genelinde yüzde 3'ün üzerinde oy alamayan partiler AP'ye milletvekili gönderemiyor. DEB de Rodop ve İskeçe'de birinci parti olmasına rağmen ülke genelinde yüzde 3'ün altında oy aldığı için AP'ye milletvekili gönderememişti.

DEB Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu, 2019'daki seçimin sonuçlarının açıklanmasının ardından, "DEB'in Yunan siyasi sistemi içinde bir yeri bulunduğunu artık herkesin kabullenmesi gerekir. İnsanlarımız yıllarca Yunan siyasi partilerinden sürekli hayal kırıklıkları yaşamış ve artık elle tutulur bir şeyler istiyor, bunu da DEB çatısı altında arıyor." demişti

Kaynak: AA / Güncel

Batı Trakya Politika Güncel Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Bakmadan Geçme

Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 16 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? KURBAN BAYRAMI NAMAZI KILINIŞI | Kurban Bayramı namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Bayram namazına nasıl niyet edilir, kaç tekbir alınır? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? En yeni ve duygusal Babalar Günü mesajları 2024! Anlamlı ve kısa Babalar Günü sözleri neler? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban Bayramı ve Babalar Günü mesajları 2024! En yeni, anlamlı ve ayetli Kurban Bayramı sözleri neler? Kısa ve duygusal Babalar Günü sözleri! Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı?
Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title