Haberler

Atatürk ve Silah Arkadaşları İçin Mevlit Okutuldu

Hatay'ın İskenderun İlçesinde, Mardinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Tarafından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları İçin Mevlit Okutuldu.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, Mardinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için mevlit okutuldu.

Atatürk ve silah arkadaşları, Büyük Önder'in ölümünün 69. yıldönümünde, Mardinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Kaptan Mehmet Paşa Camii'nde okutulan mevlitle anıldı. Mevlit programına, Kaymakam Cengiz Horozoğlu'nun yanı sıra İskenderun Katolik Kilisesi'ni temsilen bir peder ve vatandaşlar katıldı.

Dernek Başkanı Salih Bayar, mevlit okutarak ilk defa böylesine farklı bir anma etkinliği gerçekleştirdiklerini belirterek, "'Bu vatan için şehit düşmüş binleri, on binleri fatiha ile anarken, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü neden fatihalarla, dualarla anmayalım' dedik ve Kaymakamlık makamının oluru ile böyle bir anma programı düzenledik. Bu anma programını geleneksel hale getirerek, her yıl yapacağız" dedi.

(AS-MT-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title