Haberler

ASPİLSAN Enerji, Türkiye'nin batarya üreticisi olma hedefine yönelik çalışmalarını sürdürüyor

Güncelleme:

ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ahmet Turan Özdemir, Türkiye'nin bölgesinde batarya üreticisi olma hedefi doğrultusunda çalıştıklarını ve ülkede madencilikten geri kazanıma kadar tüm bileşenlerin üretilmesi için çaba gösterdiklerini belirtti.

ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ahmet Turan Özdemir, "Eğer bağımsız bir pil üretimi yapacaksanız, sahip olduğu bileşenlerin ülke içerisinde üretilmesi gerekiyor. Biz de bu amaçla ülkemizde madencilikten aktif madde üretimine, geri dönüşümden geri kazanıma kadar tedarikçi ağımızın bütün bileşenlerine temas ederek ülkemizde bu ekosistemi geliştirmeye çalışıyoruz." dedi.

Çorlu'da Sanayi, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği (SAHA İstanbul), Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, Tekirdağ Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen programın ardından gazetecilere açıklama yapan Özdemir, Türkiye'nin bölgesinde batarya üreticisi olma hedefi için çalıştıklarını söyledi.

Dünyanın enerji ve gıda konusunda bağımsızlık arayışına girdiğini belirten Özdemir, Türkiye'nin bu konuda önemli atılımlar yaptığını ifade etti.

Türkiye'nin hedefleri doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını belirten Özdemir, "Ülkemizde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'mız üzerinden Türkiye'nin bölgesinde batarya üreticisi olma hedefi var. Bu hedefleri gerçekleştirmek üzere 2022 yılında ASPİLSAN Enerji, lityum iyon şarj edilebilir pili üretti." dedi.

1984'ten bu yana pil üreten bir şirket olduklarını aktaran Özdemir, üretime belli bir süre ara verdikten sonra Türkiye'nin hedefleri doğrultusunda 2022 yılında tekrardan pil üretimine başladıklarını dile getirdi.

Özdemir, Türkiye'nin her alanda yerli ve milli imkanlarla hizmet vermesi adına çaba gösterdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Eğer bağımsız bir pil üretimi yapacaksanız, sahip olduğu bileşenlerin ülke içerisinde üretilmesi gerekiyor. Biz de bu amaçla ülkemizde madencilikten, aktif madde üretimine, geri dönüşümden geri kazanıma kadar tedarikçi ağımızın bütün bileşenlerine temas ederek ülkemizde bu ekosistemi geliştirmeye çalışıyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Turan Özdemir Türkiye Enerji Teknoloji Ekonomi Güncel Haberler

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 4,2 büyüklüğünde deprem

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 4,2 büyüklüğünde deprem

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili yeni inceleme! Adli Tıp eski rapordaki ifadeyi çürüttü

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili yeni inceleme! Adli Tıp eski rapordaki ifadeyi çürüttü

Bakmadan Geçme

26-27 Temmuz Akaryakıt Fiyatları: Benzine, motorine, mazota zam veya indirim var mı, gelecek mi? Akaryakıt zammı ne zaman? 26-27 Temmuz bugün ve yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, kaç derece? Bu akşam kimin maçı var? Bugün TV'de kimin maçı var, ne maçı? 26 Temmuz bugünkü günün maçları Bingöl'de deprem mi oldu? Bingöl'de son dakika deprem oldu! Deprem şiddeti ve büyüklüğü kaç, nerede oldu? Son depremler AFAD ve Kandilli listesi Milli takım kadrosundan çıkarılan Tuğba Şenoğlu İvegin kimdir? Tuğba Şenoğlu İvegin kaç yaşında, nereli? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? Beyoğlu, Fatih, Sarıyer 26-27 Temmuz İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? Aliağa, Bergama, Çeşme 26-27 Temmuz 2024 İzmir su kesintisi listesi! Gaziantep GASKİ su kesintisi: Gaziantep'te sular ne zaman gelecek? Şahinbey, Şehitkamil, Nurdağı 26-27 Temmuz 2024 GASKİ su kesintisi listesi! Adana ASKİ su kesintisi: Adana'da sular ne zaman gelecek? Çukuorva, Karataş, Pozantı 26-27 Temmuz 2024 Adana su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? Karatay, Beyşehir, Ilgın 26-27 Temmuz 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? Alanya, Korkuteli, Demre 26-27 Temmuz 2024 Antalya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? İnegöl, Nilüfer, Mustafakemalpaşa 26-27 Temmuz 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? Yenimahalle, Sincan, Bala 26-27 Temmuz 2024 Ankara su kesintisi listesi! Adalet bölümü kaldırıldı mı? Hangi liseler ve üniversitelerde Adalet bölümü var? 27 Temmuz 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, KARİYER, SAĞLIK burç yorumları! 27 Temmuz burç yorumları nedir?
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral, DEM Partili vekili yumruklayan Karaismailoğlu'nu tebrik etti: Oflu duruşuna sağlık

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral, DEM Partili vekili yumruklayan Karaismailoğlu'nu tebrik etti: Oflu duruşuna sağlık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title