Haberler

ASKON: '' Reel Ekonomiyi Perdelemeye Çalışanlara Prim Verilmemeli ''

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, döviz kurlarındaki artış ile birlikte faizler artsın çağrılarına ilişkin iş dünyasına seslendi.

Borsa yükselirken, yabancı sermaye varlıklarını çekmeyip ülkeye yatırım yapmayı sürdürürken, büyük yatırımlar sekteye uğramadan devam ederken; ekonomi kötüye gidiyor, faizin arttırın baskısı tamamen seçimlere yönelik bir baskıdır diyen Cesur, İş dünyasına da seslenerek,''İş dünyası reel ekonomiyi perdelemeye çalışanlara pirim vermemeli. Kısa vadeli hareketlenmelere aldanmayıp,sakin olup, uzun ve orta dönem perspektifle piyasalara bakmalıdır'' çağrısında bulundu.

MAKRO EKONOMİK TEMELLER DİKKATE ALINMIYOR

ABD'de faizlerin yükselme trendine girmesi, gelişmekte olan ülkelerde dolar karşısında yerel para birimlerinde gerilemeye neden oldu. Buna Dünya genelinde petrol fiyatlarının artması da etkide bulundu. Bu nedenlerle döviz kurlarında bir hareketlilik yaşanıyor. Fakat Türkiye'de bu konuda ayrı bir baskı ortamı oluşturulmaya çalışılarak özellikle dış mihraklı açıklamalarla 'faizi arttırın' baskısı yapılıyor.

SEÇİM ORTAMINDA PİYASALARDA BULANIK BİR HAVA OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR

Makro ekonomik temeller dikkate alınmadan raporlar hazırlanıyor. Seçim ortamında piyasalarda bulanık bir hava oluşturulmaya çalışılıyor. Bir ülkede ekonomik düşüşten bahsedilecekse bütün ekonomik verilerin düşüşe geçmesi lazım. Finans tarafı ile reel ekonomi bağlamında bir korelasyon olması gerekiyor. Oysa reel ekonomide çarklar dönüyor. Dolar yükselirken Borsa da yükseliyorsa ekonomik krizden bahsedilemez. Ha keza yabancı yatırımcı varlıklarını satıp Türkiye'den çıkmıyor. Tam aksine daha dün bir bankamız Yabancı yatırımcı tarafından satın alındı. Raportörler raporlarını yazarken piyasa ekonomisine de baksınlar, reel ekonomiyi gözardı etmesinler. İhracat artıyor, milli gelir artıyor, büyük yatırımlar kesintisiz devam ediyor. Bu nedenlerle İş dünyası reel ekonomiyi perdelemeye çalışanlara pirim vermemeli kısa vadeli hareketlenmelere aldanmayıp,sakin olup, uzun ve orta dönem perspektifle piyasalara bakmalıdır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title