Haberler

Askere Yuh , Polise Molotof!..

Adana'da, BDP Üyesi Yaklaşık Bin Kişinin Fuhşa ve Uyuşturucuya Karşı Yaptığı Eylem, PKK Propagandasına Dönüştü.

BDP Adana İl Örgütü üyeleri fuhşa, uyuşturucuya, askeri operasyonlarına karşı yürüyüş düzenledi. Obalar Caddesi Gülbahçesi Aile Sağlığı Merkezi önünde toplanan aralarında BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ve parti yöneticilerinin de bulunduğu kalabalık 'PKK halktır halk burada', 'Gençlik Apo'nun fedaisidir', 'İntikam intikam' ve 'TC şaşırma sabrımızı taşırma' şeklinde sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Yüzlerce kadının da katıldığı ve PKK ve Abdullah Öcalan lehine Türkçe ve Kürtçe pankartların taşındığı yürüyüş sırasında göstericilerden bazıları Seyhan Jandarma Komutanlığı bahçesinde güvenlik önlemi alan jandarma robokoplara karşı el ve kol hareketlerinin yanı sıra yuh çekip, slogan attı. Tellere çıkmaya çalışan göstericilere parti görevlileri müdahale edip, engellemeye çalıştı.

MİLLETVEKİLİ ÜÇER: ÖCALAN SERBEST BIRAKILMALI

Yaklaşık 1.5 kilometrelik yürüyüş Gülbahçesi Mahallesi'ndeki Demokratik Yurtsever Gençlik Derneği'nde son buldu. Burada bir konuşma yapan milletvekili Üçer, taş atan çocuklarla ilgili çıkarılacak yasanın yetersiz olduğunu savunarak, "Sadece taş atan çocuklar hapishanelerden çıkarılmamalı. Barışa olan katkısı, Kürt halkının özgürlük taleplerinin kabul edilmesi için, Kürt halkının özgürlük sembolü ve halk önderi olarak kabul ettiği Sayın Abdullah Öcalan'ın da serbest kalması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

YÜRÜYÜŞTEN SONRA SALDIRDILAR

Konuşmaların ardından grup dağılırken Karasu Kavşağı'nda tekrar bir araya gelen çoğunluğu çocuk ve yüzleri maskeli yaklaşık 50 kişi, Şehit Mehmet Ali Aslan Polis Merkezi'ne doğru yürüyüşe geçti. Göstericiler, güvenlik önlemi alan polis merkezi önündeki polislere havai fişek, molotofkokteyli ve taşlarla saldırdı. Çevredeki vatandaşlara ve açık işyerlerine aldırmadan saldıran göstericilere polis Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMO), panzer ve Akreplerle müdahale etti. Tazyikli su ve göz yaşartıcı bomba kullanan polisler, göstericileri dağıtmaya çalıştı. Ara sokaklara kaçan göstericiler buralardan da taş atmaya devam etti. Çevik kuvvet polisleri göstericilerin kaçtığı ara sokaklarda ve cadde üzerindeki güvenlik önlemini sürdürüyor.

MİLLETVEKİLİ ÜÇER'DEN VALİ'YE: HADDİNİ BİLMESSEN BİLDİRİRLER

BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, yürüyüş sonrası yaptığı konuşmada Adana Valisi İlhan Atış ve Emniyet Müdürü Salih Kesmez'i eleştirdi. Salih Kesmez'in Van'da görev yaptığı sırada oradaki olaylardan sorumlu tutan Üçer, " Van'daki katliamların sorumlusu şimdiki Adana Emniyet Müdürü'dür. Onlarca gencin işkence görmesine, yüzlerce kişinin sorgulanmasına neden olan kişi görevden alınması gerekirken Adana'ya görevlendirilmesini çok anlamlı buluyorum. İçişleri bakanına soruyoruz. İçişleri Bakanı görevden alınması gereken kişileri korumaya çalışıyor. Bir bakan bir Başkaban her şeyden önce ahlaklı olanı korumalıdır. Ancak onlar ahlaksızları koruyorlar" dedi. Üçer, gösterilere katılan çocukların ailelerin yeşil kartının alınması ve çocukların ailelerinden alınması şeklindeki cümleleri ile bir süre önce gündeme gelen Vali Atış'a da sert tepki gösterdi. Üçer, Atış'a haddini bilmesini söyleyerek, şöyle devam etti:

"Adana Valisi sanki bir Vali, halkın hizmetkarı olduğunu unutuyor bu halkı tehdit etmeye çalışıyor. Bir insan Vali'de olsa Başbakan da olsa Cumhurbaşkanı da olsa haddini bilmelidir yoksa haddini bildirirler.

Halka şunu söylüyor 'Çocuklarınıza sahip çıkın yoksa onları elinizden alırız' diyor Kürt çocuklarını terörist olarak adlandırıp onları ıslahevine atacağını esirgeme kurumuna atacağını söylüyor. Peki, sen haddini bilmez Vali sen devletin okulunda tacize uğrayan çocukları için ne yapıyorsun ? Az buçuk terbiyesi olan bir Vali, vicdanı olan bir vali böylesi olaylarda derhal istifa eder. Bu vali istifa etmeli derhal Adana'yı terk etmeli.Ama bundan utanmıyorlar, onu da sizlerin takdirine bırakıyorum. Vali ve emniyet müdürünün gücü Başbakandan, İçişleri Bakanından alıyor. Başbakan nereden alıyor bu gücü onlarda sandıktan alıyor. Bizde onları size havale ediyoruz. Sandıkta boğun onları" dedi.

Tahsin ÜLKER - Çağlar ÖZTÜRK / ADANA - DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

title