Haberler

Arakanlı Müslümanların Bangladeş'e Zorlu Yolculuğu - Shah Porır

ÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Shah Porir Dwip adası yakınlarında teknesi batan Arakanlı Müslümanlardan görüntüler - Sosyal medya üzerinden yayınlanan bir görüntüde, Arakanlı Müslümanların Naf Nehri'ni geçmek için aç susuz bekleyişleri yer aldı Başka bir görüntüde ise Arakanlı Müslümanları taşıyan bir...

ÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Shah Porir Dwip adası yakınlarında teknesi batan Arakanlı Müslümanlardan görüntüler - Sosyal medya üzerinden yayınlanan bir görüntüde, Arakanlı Müslümanların Naf Nehri'ni geçmek için aç susuz bekleyişleri yer aldı

Başka bir görüntüde ise Arakanlı Müslümanları taşıyan bir geminin alabora olması sonucu yaşanan dram gözler önüne serildi

Arakan'da ordu ve Budist milliyetçilerin saldırılarından kaçan Arakanlı Müslümanların Bangladeş'e geçiş mücadelesi görüntülere yansıdı.

Sosyal medya üzerinden yayınlanan ve 12 Eylül'de çekildiği belirtilen görüntüyü kaydeden kişi "Rathidaung'un köylerinden bu kötü hava koşullarında uzun, zorlu arazi ve dağları aşarak gelen yüz binlerce insan, bir haftadır Maugdaw'ın güneyindeki Nakondia sahilinde bekliyor." ifadelerini kullandı.

Söz konusu sahilin, Bangladeş'in Myanmar sınırındaki Teknaf bölgesinin karşısında yer aldığı ve Arakanlı Müslümanların da aç susuz, Naf Nehri'ni geçmek için beklediği kaydedildi.

Görüntüyü çeken kişi, "Yakınlardaki tüm köyler, barbar güçlerce yakıldı, siyah dumanlar dışında hiç yaşam belirtisi yok." dedi.

Arakanlı Müslümanların durumunun günden güne kötüye gittiği belirtilen görüntüde, "Önlerinde ölümcül deniz (nehir), arkalarında ellerinde bıçaklarla onların işini bitirmek için bekleyen acımasız ordu ve zalim Budist milliyetçiler var." ifadelerine yer verildi.

Görüntüde, sınırı geçmeye çalışan Arakanlı Müslümanların tehlikede olduğu ve acilen kurtarılmaları gerektiği vurgulandı.

Sosyal medyadaki başka bir görüntüde de Arakanlı Müslümanları taşıyan bir geminin alabora olması sonucu yaşanan dram gözler önüne serildi.

Myanmar ordusunun silahlı militanlarla mücadele gerekçesiyle Arakan'da sivillere yönelik saldırılarında 25 Ağustos'tan bu yana binlerce Müslüman hayatını kaybetti. Myanmar yönetiminin bölgeye giriş çıkışlara izin vermemesi nedeniyle ölen sivil sayısı tam olarak tespit edilemiyor.

Saldırılarda 200 civarı köy, ordu ve Budist milliyetçiler tarafından yakıldı ya da kullanılmaz hale getirildi. On binlerce Arakanlı Müslüman, can güvenliği nedeniyle halen bölgeden uzaklaşmaya çalışıyor. Myanmar'dan kaçan siviller, dağlık bölgeler, Naf Nehri ya da deniz yoluyla Bangladeş'e geçiyor.

Bangladeş'e, 25 Ağustos'tan bu yana 400 bine yakın Arakanlı Müslüman ulaştı.

Kaynak: AA / Güncel

Bangladeş Myanmar Arakan Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title