Haberler

Alkollü sürücüden çocuklarını korurken yaralanan anne iki ay sonra yürüyebildi

Güncelleme:

Ankara'da, alkollü sürücüden çocuklarını korumak isterken ağır yaralanan anne, tedavinin ardından koltuk değnekleri yardımıyla yürümeye başladı.

Ankara'da, alkollü sürücüden çocuklarını korumak isterken ağır yaralanan anne, tedavinin ardından koltuk değnekleri yardımıyla yürümeye başladı.

Yaklaşık iki ay önce şüpheli Murat Ü, Mamak ilçesi Yenibayındır Mahallesi Sağduyu Caddesi'nde Esra Yavuz, iki çocuğu, eşi ve aile dostlarının bulunduğu otomobile çarparak hasara neden oldu. Yavuz ailesi, sürücüye polis çağıracaklarını söyledi.

Bunun üzerine olay yerinden kaçmaya çalışan Murat Ü, Uğur Yavuz ve aile dostlarına çarparak uzaklaştı.

Ayağı kırılan eşine yardım eden Esra Yavuz, aynı aracın bu kez biri 3, diğeri 6 yaşındaki çocuklarının bulunduğu tarafa hızla geldiğini fark etti.

Çocuklarını korumak için aracın önüne çıkan kadın, otomobilin çarpmasıyla ağır yaralandı.

45 gün rapor verildi

AA muhabirine olay günü yaşadıklarını anlatan Esra Yavuz, daha önceden tanımadıkları Murat Ü'nün araçlarına çarptığını, eşinin, sürücünün alkollü olduğunu fark edince polis çağırmak istediğini söyledi.

Buna karşı çıkan ve kaza tutanağını imzalamayacağını belirten Murat Ü'nün, çevrede tanınmış bir esnaf olduğunu söylediğini aktaran Yavuz, iyi niyetlerine karşın şüphelinin eşini iterek düşürdüğünü ifade etti.

Yavuz, bu duruma anlam veremediğini ve yerdeki eşine yardım etmeye çalıştığını kaydederek şöyle devam etti:

"Şahıs hızla aracına koştu, eşimin üzerine sürdü ve ayaklarının üzerinden geçti. Ardından yine bulunduğumuz yere gelerek aile dostumuza çarptı. Olay yerinden gittiğini düşündük ancak tekrar olduğumuz yere hızlanarak geldi, aracımızın olduğu yerde bulunan çocuklarımın üzerine son sürat sürmeye başladı. Onları kurtarmak için hamle yaptığımda araç beni altına aldı. Onları kurtardım ama beni ezdi. 45 günlük rapor verildi. Bacağımda platin ve vidalar var. Eskisi gibi bacağımı kullanamıyorum."

Yaşadıklarını bir türlü unutamadığını vurgulayan Yavuz, uğruna ölümü göze aldığı çocuklarının yaralanmadan o geceyi atlatmalarının tek tesellisi olduğunu dile getirdi

Yaklaşık iki aylık tedavinin ardından bir süre tekerlekli sandalye kullandığını, sonrasında koltuk değnekleriyle yürümeye başladığını anlatan Yavuz, çocuklarının ise psikolojilerinin bozulduğunu ifade etti.

Yavuz, kendilerini yaralayan sürücüyle mahkemede yüzleşmek için gün saydığını sözlerine ekledi.

"Vatandaşlar olmasaydı belki de bizi öldürecekti"

Uğur Yavuz da kaza anında sürücü Murat Ü'nün aracında çok sayıda alkol şişesi gördüğünü anlattı.

Şüphelinin ayakta duramayacak kadar sarhoş olduğunu fark ettiğini, bu şekilde araç kullanmasının tehlikeli olduğunu söylediğini belirten Uğur Yavuz, "Olay yerine polis çağıracağımı söylediğim anda beni iterek düşürdü. Yerdeyken sağ ayağımın üzerinden geçti ve ayak tarak kemiğim kırıldı. Aile dostumuzu, ardından çocuklarımızı korumaya çalışan eşimi de yaralayan şahıs, olay yerine gelen vatandaşlardan korkup kaçtı. Eğer vatandaşlar olmasaydı belki de bizi öldürecekti." ifadelerini kullandı.

Eşinin ölümü göze alarak çocuklarını kurtardığını, iki ay geçmesine rağmen olayın etkisini bir türlü üzerinden atamadığını aktaran Yavuz, sürücüden şikayetçi olduklarını, yasal haklarını sonuna kadar kullanacağını kaydetti.

Olaydan sonra firar etti

Ailenin avukatı Gökhan Yılmaz da şüpheli Murat Ü'nün söz konusu kişileri yaraladıktan sonra olay yerinden kaçtığı, yaklaşık iki aydır firari olan şüpheli hakkında arama kararı çıkarıldığı ve iki gün önce polis tarafından gözaltına alındığı bilgisini paylaştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında şüphelinin "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklandığına işaret eden Yılmaz, deliller toplandıktan sonra dava açılacağını dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Uğur Yavuz Tragger Ankara Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title