Haberler

Aleksis Çipras İlk Darbeyi Çin'e Vuracak

Güncelleme:

Yunanistan'da yeni iktidara gelen Aleksis Çipras hükümeti, ülkenin en büyük limanı Pire Limanı'nın Çin'e satışı için yapılan anlaşmanın gözden geçirileceğini duyurdu.

Yunanistan'da yeni seçilen Başbakan Aleksis Çipras hükümeti, ülkenin en büyük limanı olan Pire Limanı'nın özelleştirmesini ve Çinli şirketle işbirliğinin durdurulacağını açıkladı.

YAPILAN ANLAŞMALAR GÖZDEN GEÇİRİLECEK

Çin medyasına göre, yeni hükümetin kargo portföyünden sorumlu bakan yardımcısı Thodoris Dritsas, Pire Limanı'nın Çin'e satışıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Yunan halkının yararına, Çin'in devlete ait gemicilik şirketi Cosco ile yapılan anlaşmanın gözden geçirileceğini söyledi. Seçimden önceki konuşmasında aşırı sol parti Syriza'nın Başkanı Aleksis Çipras, seçilmeleri halinde kamu varlıklarının satışını durduracakları vaadinde bulunmuştu.

19 TİCARET ANLAŞMASI İMZALANMIŞTI

25 Kasım 2008'te dönemin Çin Cumhurbaşkanı Hu Jintao ve Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis'in huzurunda, Cosco ve Pire Liman İdaresi arasında yapılan anlaşmada, Çinli şirket, limanın 2 ve 3 numaralı konteyner terminalini idare etmek için 35 yıllık imtiyaz hakkı almıştı. Geçen yıl Çin Başbakanı Li Keqian, dönemin başbakanı Antonis Samaras ile bu limanı gezerken, Pire Limanı'nın yüzde 67'lik kısmının ülkesi tarafından satın alınmasının önemli olduğunu ve "Yunanistan'ı Avrupa'ya açılan kapı" olarak gördüklerini söylemişti. Li'nin ziyaretinde ayrıca, 6,5 milyar dolar büyüklüğünde 19 ticaret anlaşması da imzalanmıştı.

Samaras ise söz konusu limanın Çin'e satışının Yunan-Çin ilişkilerindeki güzel bir örnek olduğunu ve Cosco'nun yatırımıyla ülkede daha fazla istihdam oluşacağını söylemişti.

Cosco, dünyanın beşinci büyük konteynır terminal işletmecisi konumunda bulunuyor. Çin medyası, Cosco'nun yönetimi altında, son yedi yılda limanın kargo terminalinde işlem gören konteynırların sayısının 2013 yılında üç katı arttığını ve yerel halka bin iş imkânı getirdiğini yazdı.

Ekonomik krizle boğuşan ve dış yatırıma ihtiyaç duyan Yunanistan'da, 240 milyar avroluk kurtarma paketi kapsamında ülkenin ikinci büyük limanı Selanik ile birlikte demiryolu operatörü Trainose ve borsa operatörü ROSCO'nun satılması planlanıyordu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Pire Limanı Yunanistan Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (95)

fatsalı:

bizim hükümette tüpraşı tedaşı türktelekomu vs sattı. . . bu kurumları geri alacak solcular varmı?varsa ilk defa sola oy verecem

35
41
yanıtYanıtla
Sosyalist Müslüman:

Hz. Muhammed (sav)in hayatini okuyun, onunda en az Che Guevara kadar Sosyalist oldugunu göreceksiniz.

20
45
yanıtYanıtla
Laz uşağiMobil-IOS:

Yolun açık olsun kardeşim darışı başkan selahattinin başına

31
17
yanıtYanıtla
cherokee:

yunan halkı bence ne doğru kararı vermiştir. . perfect. . . . che guevara nın ruhu tekrar dirilecek yakında diğer avrupa ülkelerindede bu rüzgar esecek. . . ama birtek türkiyede olmayacak çünkü o kapasite bu halkta maalesef yok. . . kitlenmiş bir halk buradaki. . .

21
27
yanıtYanıtla
TC*Mobil-IOS:

Niğdeli denen it. Selahattin demirtaş ermenisine başarılar diliyo ya. Beyinsiz işte

34
9
yanıtYanıtla
cherokee:

yunan halkı ve yeni lideri hakkında yapılan yorumları görünce ne kadar cahil yobaz ve geri kalmış bir ülkede yaşadığımızı daha iyi anladım. . . sırf ateist diye hakaret içeren yorumlar dolu. . . . :)) ehhehhehe. . . . müslüman hırsıza kucak açıp tapıyorlar, ama ateist olupda ülkesini bataklıktan kurtarmaya çalışan bir insanı aşağılıyorlar. . . uln yananistana gidinde biraz ders alın gelin. . gerçi sizlerde beyin diye birşey yokki. . .

21
20
yanıtYanıtla
KöylüMobil-IOS:

Bu adam Cem Uzan'a benziyor. Ama Yunanlılar Türkler kadar akıllı degil.

22
18
yanıtYanıtla
AliMobil-IOS:

ateistlerin Kafası çalışmaz

15
24
yanıtYanıtla
İSPARTALI:

AKP1Lİ ''MÜSLÜMAN'' BAKANLAR, MİİLİYETÇİLİK KONUSUNDA, BU ATEİSTİN AVCUNDAN DA SU İÇMELİDİRLER. . .

24
12
yanıtYanıtla
sokarim hamobilWeb@haberler.com:

Sana diyom ateist lavuk

3
32
yanıtYanıtla
Tüm 95 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title