Haberler

Akdeniz Bölgesinde 1 Milyar Kilowatt Elektrik Enerjisi Kayıp

CLK Akdeniz Enerji Perakende Satış AŞ. Genel Müdürü Halit Bakal, iletişim bilgilerini güncelleyerek olası elektrik kesintisi durumlarında müşteriyi haberdar etmek istediklerini söyledi.

CLK Akdeniz Enerji Perakende Satış AŞ. Genel Müdürü Halit Bakal, iletişim bilgilerini güncelleyerek olası elektrik kesintisi durumlarında müşteriyi haberdar etmek istediklerini söyledi.

105 BİN MÜŞTERİYE İNDİRİMLİ ELEKTRİK

Geçen yıl Mayıs ayında Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ'den (TEDAŞ) özelleştirilerek Cengiz Limak Kolin ortaklığına geçen Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ., özelleştirme sonrası faaliyetlerini Lara Kundu bölgesinde bir otelde düzenlediği toplantıda aktardı. CLK Akdeniz Enerji Perakende Satış A.Ş. Genel Müdürü Halit Bakal, özelleştirme sonrası yaptıkları çalışmaların TEDAŞ zamanında yapılmayan çalışmalar olduğunu savunarak yıllık elektrik enerjisi tüketim miktarının 4 bin 500 KW olan müşterilere özel bir indirim sağladıklarını kaydetti. Yıllık tüketimi 4 bin 500 KW altında olan müşterilere ulusal fiyat biriminden fiyatlandırma yaptıklarını ifade eden Bakal, "Yıllık tüketimi 4 bin 500 KW olan müşterilerimize indirimli elektrik hizmeti sunmayı planlıyoruz. Bu türden bir hizmet TEDAŞ zamanında yoktu. Biz devralınca müşterilerimize 105 bin müşterimize indirimli elektrik satış işlemlerimizi yürütüyoruz" dedi.

SÖZLEŞMELER YENİLENİYOR

Devraldıklarından bu yana önceki sözleşmeleri incelediklerini ve sözleşmelerin günümüz ihtiyaçlarını karşılamadığını bu nedenle müşteri ve şirketin haklarının korunması adına sözleşmeleri yenilediklerini kaydeden Bakal, şöyle konuştu: "Arşivimize baktık yüzde 30 müşterimizin sözleşmesi yok, yüzde 25 müşterimizin sözleşmesi ise çok eski yıllardan belediyenin bu hizmeti verdiği yıllardan gelen sözleşmeler ve bugünkü ihtiyaçlara cevap vermiyor. O yüzden sözleşmelerimizi müşterilerimizle yenileyerek daha kolay iletişime geçmeyi planlıyoruz."

Sözleşmelerde iletişim bilgilerini güncelleyerek olası elektrik kesintisi durumlarında müşteriyi haberdar etmek istediklerini belirten Bakal, böylece hizmet verdikleri müşterilere daha iyi iletişime geçmeyi planladıklarını aktardı. Bakal, bugüne kadar bölgede başkası adına abonelik olan müşterilerin yoğun olduğunu belirterek "Bizdeki sözleşme x kişi adına ama kullanan başkası. Bu türden durumları müşterilerimizin mağdur olmaması adına güncellemeleri yapıyoruz. Elektriği kim tüketiyorsa onun adına sözleşme yapmak istiyoruz" dedi.

"AYDA 12 BİN ELEKTRİK KESİMİ YAPILIYOR"

Fatura kesildikten sonra ödeme yapılması için müşteriye 10 günlük gecikme faizi işlemeden bir süre tanımlandığını belirten Bakal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Örneğin 24 Şubat 2014 tarihi itibarıyla faturanız kesildi. 6 Mart 2014'e kadar ödeme süreniz var. Verilen süre içerisinde ödememeniz halinde 6 Mart gece yarısı cep telefonunuza 'gecikmiş borcunuz vardır' şeklinde bilgilendirme mesajı gönderiyoruz. Daha sonra adrese ihbarname bırakılıyor. İhbarnameden sonra 7 gün daha ödeme için süre veriyoruz. Kısacası bir müşterinin fatura kesim tarihinden itibaren 19 günden önce elektriğini kesmemiz mümkün değil. Elektriği kestiğimiz anda bir ihbarname bırakıyoruz ve 'şu nedenden dolayı elektriğiniz kesilmiştir' deyip sayacını mühürlüyoruz."

Bakal, Antalya'da mesken dağıtımı yapılan yerlerden fatura ödemesi yapılmadığı için yaklaşık 12 bin kişinin elektriğinin kesildiğini söyledi.

ZAM YOK

Müşterilerden fiyatlara gizli zam yapıldığına ilişkin şikayet aldıklarını belirten Bakal, TEDAŞ'tan devraldıklarında 2013 yılında birim enerji fiyatının 0,36 kuruş olduğunu ve bugünde aynı birim fiyatının geçerli olduğunu yani bir zammın söz konusu olmadığını belirtti.

1 MİLYAR KİLOWATT ELEKTRİK ENERJİSİ KAYIP

Elektrik faturalarında özellikle "kayıp, kaçak kullanım" adı altında alınan ücretlere dikkat çeken Bakal, yapılan yeni denetimlerle kayıp ve kaçak kullanımının önüne geçme yolunda iyi çalışmalar yaptıklarını söyledi. Özellikle şirketi devraldıktan sonra gözle görülür oranda kaçak kullanım oranının azaldığını belirten Bakal, şirketin faaliyet alanının olduğu Isparta, Burdur ve Antalya üçlüsünde yaklaşık 1 milyar KW oranında elektrik enerjisinin kayıp ya da kaçak olarak kullanıldığını ve bunu da faturalara "kayıp, kaçak kullanım" başlığı altında eklediklerini belirtti.

Bu bedeli müşterilerden almamak için çalışma yürüttüklerini belirten Bakal, şöyle konuştu: "2013 yılında enerji alış miktarı 5.789.332.377 KW, bu miktarın 4.903.859.782 KW'si faturalandırıldı. Geriye kalan yaklaşık 1 milyar KW'lik kısım kayıp veya kaçak olarak nitelendiriliyor. Bunun da tespiti konusunda alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. Tespit edilen kullanıcılara ciddi cezalar kesiliyor." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Elektrik Dağıtım Antalya Akdeniz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

mağdurzeyno.2910@hotmail.com:

siz önce devir alırken zorla işten çıkardığınız personelin ihbar tazminatlarını bir ödeyin onlardan bir helallik alın ondan sonra konuşun.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title