Haberler

"Aile İçi Şiddet" Konulu Toplantıda Yoga... -Bursa Valiliği Kadının Statüsü Biriminin Koordinatörlüğünde Düzenlenen Toplantıya Katılanlar, "İçlerindeki Şiddeti Yok Etmek İçin" Yoga Yaptılar

Bursa Valiliği Kadının Statüsü Birimi Koordinatörlüğünde Düzenlenen "Aile İçi Şiddet Sorununun Çözüm Önerileri" Konulu Toplantıya Katılanlar, "İçlerindeki Şiddeti Yok Etmek İçin" Yoga Yaptılar.

Bursa Valiliği Kadının Statüsü birimi koordinatörlüğünde düzenlenen ''Aile İçi Şiddet Sorununun Çözüm Önerileri'' konulu toplantıya katılanlar, ''İçlerindeki şiddeti yok etmek için'' yoga yaptılar.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalından emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Suna Taneli, Valilik Kadının Statüsü biriminin, Bursa Barosu ve Sağlıklı Yaşam Derneğinin katkılarıyla Tayyare Kültür Merkezi'nde düzenlediği toplantıda, insanların kendilerini en rahat hissettikleri yerin ailelerinin yanı olduğunu söyledi.

Eğer bir ailede şiddet varsa bireylerin mutluluğu başka yerlerde aradığını ifade eden Taneli, sokakta yaşayan çocukların çoğunun evinde şiddet yaşandığının görüldüğünü vurguladı.

-''ŞİDDET VE CİNSEL İSTİSMAR ORTAK SORUN''-

Taneli, aile içi şiddet ve çocukların cinsel istismarının bütün toplumların ortak sorunu olduğunu ve her sosyo-ekonomik yapıda görülebildiğini dile getirerek, şiddetin ailede en çok kadın, çocuklar ve yaşlılara uygulandığını bildirdi.

Türkiye'de şiddetin ailenin en yakın bireyleriyle bile konuşulmaktan çekinilen bir durum olduğunu anlatan Taneli, ''Türkiye'de şiddetin bir terbiye biçimi olarak görülmesi, bunun hem aile içinde hem de toplumda meşru olarak görülmesi, şiddetin yeniden üretilmesine yol açar. Kadına yönelik şiddet babayla başlar eşle devam eder ve çocuklarla da son bulur'' diye konuştu.

Şiddetin şiddeti doğuracağına işaret eden Taneli, şunları kaydetti:

''Aile içi şiddete tanık olan çocuk, şiddeti 2 kere yaşar. 14 yaşındaki çocukların yüzde 62'si anneyi kurtarmak isterken yaralanır. Şiddet gören anne çocuğuna da şiddet uygular. Bir bebek bile ailedeki şiddeti, sevgisizliği hisseder. Çocuklar kendilerine güvensiz olurlar. En kötüsü şiddetin doğal bir şey olduğunu düşünürler. Gelecekte şiddet uygulayan insanlar olurlar.''

-İZLEYİCİLER YOGA YAPTI-

Toplantıda, Bursa Barosu avukatlarından Elif Eski'nin, ''4320 sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanun ve Uygulanması'' konusunda bilgi verdi.

Dr. Özlem Kuzucu Lamasion'un izleyicilere yoga yaptırdığı toplantıda, Lamasion'un direktifleri doğrultusunda önce ayakkabılarını çıkaran katılımcılar, daha sonra vücutlarındaki ''Güç merkezleri''ne odaklanarak ''İçlerindeki güçle şiddeti yok etmeye'' çalıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title