Haberler

Ağaçlar Sanata Dönmeli Yurdumda

Güncelleme:

Çankaya Belediyesi'nce kent merkezini yeniden canlandırmak ve yurttaşların sanata erişebilmesini sağlamak için düzenlediği '3. Uluslararası Çankaya Heykel Sempozyumu' Sakarya Caddesi'nde başladı.

Bangladeş Büyükelçiliği Müsteşarı Shah Asif Rahman ve Meksika Konsolosu Jose De Jesus Cisneros'un da katıldığı açılış töreninde sanatçılarla bir araya gelen Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, sanatçıların İtalya'dan, Yeni Zelanda'dan, Meksika'dan ve Türkiye'nin çeşitli kentlerinden gelerek sanatın evrensel kardeşliğinin dilini, halkların kardeşliği duygusunu Başkente taşıyan sanatçılara katacakları güzellik için teşekkür ederek şunları söyledi:

"Ahşap Heykel Sempozyumu, Çankaya Yazı etkinlikleri arasında önemli bir yer tutuyor. Birkaç gün önce yine Çankaya Yazı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Resim Çalıştayımız sona erdi. Çalıştaya katılan 31 sanatçı çok özel ürünleriyle bugünlerde Türkiye'de ve Ankara'da yaşanmakta olan, Türkiye'nin çocuklarının duyarlılığının eseri olan özgürleşme mücadelesinin de içinde yer aldığı eserler ürettiler. Onları açacağımız galeride uzun soluklu bir sergi olarak sizlere takdim etmekten mutluluk duyacağız. Ayrıca heykeltıraşlarımızın yaptığı ürünleri de özel noktalara yerleştirerek bu bölge içerisinde bir sanat atmosferinin yeşermesi için elimizden geleni yapacağız. Sempozyum boyunca kentimizin bu parçasını başta Bin Çocuk Korosu Orkestrası ve müzisyen dostlarımızın varlığıyla insanların gelip vakit geçirmek isteyecekleri bir yer haline getireceğiz."

Başkan Tanık'ın konuşmasının ardından söz alan Çankaya Ahşap Heykel Sempozyumu'nun esin kaynağı olan ve bir süre Çankaya'da gerçekleştirilmesine destek sunan Değirmendere eski Belediye Başkanı Ertuğrul Akalın, Değirmendere Belediyesi kapatıldıktan sonra Uluslararası Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu'nun da sona erdirildiğini ancak Çankaya Belediyesi'nce iki yıl üst üste sahiplenilmesi üzerine Gölcük Belediyesi'nin yeniden başlatma kararı aldığını aktardı. Akalın, Çankaya'ya önemli bir sanatsal etkinlik kazandırdığı ve Değirmendereliler için önemli bir proje olan Uluslararası Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu'nun 20. Yılına ulaşmasında katkı verdiği için Başkan Tanık'a teşekkür etti.

Her yıl olduğu gibi üç Türk ve üç yabancı sanatçının yer aldığı sempozyumda bu yıl Türkiye'den Ürün Ünal, Varol Topaç, Yücel Kale'nin, Meksika'dan David M. Bucio, İtalya'dan Alex Von Pentz, Yeni Zelanda'dan Stephen Woodward Ankaralılarla buluşacak.

Vatandaşların sanatçıları çalışırken görebileceği, bir heykelin oluşumuna tanıklık edebileceği sempozyumda ilk haftayı atölye ortamında hazırlık yaparak geçirecek olan sanatçılar 24 – 29 Haziran 2013 tarihleri arasında bir yanda Başkentlilerle sohbet ederken diğer yandan eserlerini oluşturacaklar.

Önceki yıllarda İlk Türk kadın ressam ve heykeltıraş Sabiha Bengütaş ve Ankara'daki Hitit Güneşi heykelini yapan Nusret Suman adına düzenlenen sempozyum, bu yıl Türkiye'de çağdaş heykel sanatının öncülerinden kabul edilen heykeltıraş Kuzgun Acar anısına düzenleniyor. Acar'ın yaşamöyküsü ve eserlerinin fotoğraflarından oluşan bir sergi ise Sempozyum boyunca alanda sergilenecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çankaya Belediyesi Bülent Tanık Sakarya Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title